XS
SM
MD
LG

Debakl Reala, Siti u finalu sa Interom

Rapsodija Pepa Gvardiole i njegovih Građana! Fudbaleri Mančester Sitija plasirali su se u finale Lige šampiona pošto su u revanš meču polufinala potpuno nadigrali i ubedljivo savladali prvaka Evrope tim Real Madrida.

 

 

Utakmica na stadionu Etihad završena je rezultatom 4:0 za Građane. Dvostruki strelac u prvom poluvremenu bio je Bernardo Silva, golove u nastavjku meča postigli su Eder Militao (autogol) u 76. i Hulijan Alvarez u 90+1. minutu.

Po svemu prikazanom rezultat je mogao da bude i ubedljiviji u korist Mančester Sitija. Tim Pepa Gvardiole potpuno je nagirao indisponiran sastav Real Madrida. Izabranici Karla Anćelotija bili su neprepoznatljivi. Sa izuzetkom golmana Tiba Kurtoe, koji je sa nekoliko odličnih intervencija sprečio ubedljiviji poraz prvaka Evrope, koji je nakon ovog poraza predao krunu.

Ponovo su defanzivci Reala uspeli da zaustave najopasnijeg napadača Sitija, mladog Norvežanina Erlinga Holanda (pogodio prečku u drugom poluvremenu), najviše zahvaljujući belgijskom golmanu, ali su zato bili nemočni pred omalenim Bernardom Silvom. Omaleni Portugalac postigao je dva gola i bio junak u timu Pepa Gvardiole.

Potpun revanš Sitija za prošlu sezonu i nesrećnu eliminaciju u polufinalu. Tada je Real do 90. minuta gubio sa 1:0 (prvi meč takođe bio 1:0 za Siti), ali je do kraja utakmice postigao tri gola i eliminisao tim Pepa Gvardiole!

Mančester Siti će u finalu 10. juna u Istanbulu igrati protiv Intera, koji je u utorak ponovo bio bolji od gradskog rivala Milana i zaslužeo se plasirao u prvo finale još od 2010. godine kada je stigao do titule pobedom nad Bajernom.

sportklub