XS
SM
MD
LG

Teodorović zadovoljan prvom superligaškom sezonom: Imam još dosta mjesta za napredak

Odlično se snašao u Voždovcu

Dvadesetjednogodišnji Banjalučanin, Danilo Teodorović, završio je svoju prvu superligašku sezonu u karijeri i to na kakav način. Teodorović je u posljednje dvije utakmice protiv Čukaričkog i Partizana postizao golove, a naročito lijep je bio onaj protiv Partizana u posljednjem kolu Superlige Srbije kada je sjajno prevario golmana Popovića. Prije toga, dao je gol i TSC-u, pa je tako od vodećeg kvarteta samo Crvena zvezda ostala "netaknuta".

- Tako je. Uspio sam da sezonu završim na najbolji mogući način postizanjem pogodaka protiv jednih od najboljih ekipa u Srbiji, prvo TSC, pa Čukarički i Partizan. Svakako da sam prezadovoljan. To me čini srećnim. Međutim, brzo sve to ostavljam iza sebe i okrećem se novim uspjesima, govori za naš portal Danilo Teodorović.

Ovo je bila prva sezona Danila Teodorovića u superligaškom fudbalu, dobio je šansu i iskoristio je na najbolji način.

- Naravno da sam zadovoljan. Uspio sam na najbolji mogući način da iskoristim pruženu šansu i da što više pomognem ekipi. Od iduće sezone očekujem još bolji plasman na tabeli. Mislim da smo i ove sezone pokazali kvalitet i mogu reći da su u klubu zadovoljni stanjem na tabeli. U jednom trenutku smo čak bili i u borbi za poziciju koja vodi u Evropu.

Teodorović je iz banjalučkog Željezničara otišao u Crvenu zvezdu gdje je bio u juniorskom timu, a onda je prošlog ljeta prešao u Voždovac i to je bio pun pogodak.

- Mislim da mi je dolazak u Voždovac bila najbolja opcija. Klub je poznat po velikom broju mladih igrača koje iz dana u dan pokušava što bolje da afirmiše i pruža šansu za sticanje neophodnog iskustva. Svakako da je privilegija trenirati kod trenera Puače koji dosta utiče na rad nas mladih igrača što nam svakako ide u korist.

Oko nastavka karijere nema nikakvu dilemu.

- Trenutno ne razmišljam o promjeni sredine. Mislim da imam još dosta mjesta za napredak, što je svakako najbitnije kod svakog igrača,

Ove sezone, Danilo Teodorović je nastupio na 25 utakmica za Voždovac, postigao je tri pogotka i dodao dvije asistencije.


Crvena zvezda 2 : 2 Novi Pazar
TSC 1 : 1 Vojvodina
Čukarički 2 : 1 Radnički 1923
Partizan 2 : 1 Voždovac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 37 30 7 0 97
2 TSC 37 22 9 6 75
3 Čukarički 37 23 6 8 75
4 Partizan 37 21 8 8 71
5 Vojvodina 37 16 15 6 63
6 Novi Pazar 37 15 6 16 51
7 Voždovac 37 13 7 17 46
8 Radnički 1923 37 11 9 17 42