XS
SM
MD
LG

Pantović bi u Humsku

Miloš Pantović

Partizan je prošlog leta, na insistiranje tadašnjeg šefa stručnog štaba Ilije Stolice, želeo da u svojim redovima vidi Miloša Pantovića. Ipak, crno-beli nisu uspeli da ugovore transfer, pošto je Voždovac zahtevao 500.000 evra za obeštećenje i talentovani krilni napadač je ostao „na krovu”.

Međutim, Parni valjak je ponovo „bacio udicu” na člana mlade reprezentacije Srbije, ali ovog puta ima mnogo veće šanse da ga angažuje. Naime, Pantoviću ugovor sa Zmajevima ističe na zimu i predstojeći prelazni rok je poslednja prilika da Voždovčani naplate obeštećenje.

Miloš nije zapao za oko samo crno-belima, TSC je počeo da formira tim uoči učešća u kvalifikacijama  za Ligu šampiona i rado bi ga u Bačkoj Topoli videli u svojim redovima. Ali, nije tajna da Pantović ima veliku želju da igra u Humskoj, što nije krio ni lane i deluje da je Partizan u prednosti u trci za biserom srpskog fudbala.

Kristijan Belić je u martu napunio 22 godine i više ne ispunjava pravilo „bonusa”, prema tome, klub sa Topčidera bi imao višestruku korist od ofanzivca Voždovca, s obzirom na to da je rođen 24. avgusta 2002. i Igor Duljaj bi mogao da se osloni na njega kad je u pitanju obavezni mladi igrač na mečevima Super lige. Mihajlo Ilić projektovan je kao standardan „bonus” za narednu sezonu, ali ukoliko mladi reprezentativac Srbije dođe u Humsku, dao bi stručnom štabu veći broj opcija.

Pantović je prethodne sezone bio jedan od najboljih igrača Voždovca, uglavnom je pokrivao poziciji levokrilnog napadača, ali Nikola Puača se nije libio da ga gurne u sredinu, iza napadača. Partizan na mestu „desetke” računa na Bibarsa Natha, ali Izraelac je napunio 35 godina i pitanje je koliko još može da igra na željenom nivou. Oba krila kluba iz Humske su rezervisana za Kvinsija Meniga i Fusenija Dijabatea, te je Miloš u Partizanu viđen kao ofanzivni vezista, što je već igrao u dresu Zmajeva.

Pantović je prve fudbalske korake napravio u Vojvodini i dobrim partijama u mlađim kategorijama zapao je za oko Crvenoj zvezdi. Nosio je dres Partizanovog večitog rivala od mlađih kadeta do omladinaca, a jednu sezonu je proveo na kaljenju u Grafičaru. Ipak, nikada nije dobio šansu na stadionu „Rajko Mitić”, pa je Voždovac iskoristio priliku i doveo talentovanog igrača u svoje redove, prvo na pozajmicu, zatim za stalno.

Prošao je mlađe selekcije reprezentacije Srbije od kadetske do mlade (čiji je i dalje član), a dobio je priliku da debituje u dresu Orlova. Selektor Dragan Stojković odlučio je da pruži šansu Pantoviću u prijateljskom duelu sa Sjedinjenim Američkim Državama  u timu sastavljenom od igrača iz Super lige.


Crvena zvezda 2 : 2 Novi Pazar
TSC 1 : 1 Vojvodina
Čukarički 2 : 1 Radnički 1923
Partizan 2 : 1 Voždovac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 37 30 7 0 97
2 TSC 37 22 9 6 75
3 Čukarički 37 23 6 8 75
4 Partizan 37 21 8 8 71
5 Vojvodina 37 16 15 6 63
6 Novi Pazar 37 15 6 16 51
7 Voždovac 37 13 7 17 46
8 Radnički 1923 37 11 9 17 42