XS
SM
MD
LG

Porodica Jurkas ima troje perspektivnih sportista: Dunja juniorska reprezentativka BiH u rukometu

Dunja Jurkas juniorska reprezentativka BiH

Srđan Pavlović već dugo radi sa mladim sportistima na polju kondicionih priprema. Kod njega vrijedno radi cijela porodica Jurkas koji u svojim sportovima prave vrhunske rezultate. Otac Mario rekreativno trenira. Kćerka Dunja je odlični rukometni golman i velika je čast što je juniorska reprezentativka Bosne i Hercegovine. Njen mlađi brat Mladen je takođe reprezentativac u svom uzrastu i golman Borca u fudbalu. A najmlađi Marko ke takođe golman.
Srđan Pavlović je ponosan na uspjehe svojih sportista.

Stigao je poziv za okupljanje ženske juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine u sklopu priprema  za predstojeće prvenstvo Evrope u Litvaniji.
Reprezentacija je smještena je u grupu B sa selekcijama Estonije, Slovenije i domaćina Litvanije. Prvi meč BIH igra 10. jula od 16:30 sati protiv Estonije, a dan poslije u istom terminu igra se protiv Slovenije. Susret posljednjeg, trećeg kola grupne faze igra se 13. jula od 18:45 sati protiv domaće Litvanije. Dvije prvoplasirane reprezentacije igrat će polufinale protiv rivala iz grupe A u kojoj su Španija, Farska Ostrva, Turska i Bugarska.

Čestitamo njenim roditeljima Jeleni i Mario
A takođe i njenom bratu Mladenu koji je reprezentativac BIH
Ali da ne zaboravimo i najmlađeg člana porodice Marka koji obećava veliki sportski uspjeh.

Jurkasi sa trenerom Srđanom Pavlovićem