XS
SM
MD
LG

Prijem za Miloša Kosa u Skupštini opštine Kozarska Dubica

Vladimir Rokić i Miloš Kos FOTO: RTV KD

Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić i načelnik Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti Goran Dragaš ugostili su danas našeg sugrađanina Miloša Kosa koji je na netom završenom Svjetskom rukometnom prvenstvu za juniore u Njemačkoj nastupio u reprezentaciji Srbije.

 

 

Iako “Orlići” nisu uspjeli da se domognu bronzane medalje na šampionatu planete, rukometaš PPD Zagreb ima mnogo razloga za zadovoljstvo jer se našao u idelanom timu i proglašen je najboljim lijevim bekom na Svjetskom prvenstvu.

Rokić je Kosu uručio zahvalnicu Opštine Kozarska Dubica za nemjerljiv doprinos u promociji i afirmaciji rukometa Kozarske Dubice i Republike Srpske.

Jeste da nismo uspjeli da kao i prošle godine osvojimo treće mjesto, ali biti četvrti u svijetu je jako dobar rezultat i drago mi je što je moja Kozarska Dubica bila uz mene i što mi je Opština uručila ovo priznanje“, rekao je Kos.

Kos ne voli da priča o svojim individualnim uspjesima na Svjetskom prvenstvu, za njega je bitno da je cijeli tim igrao dobr0.

Zahvaljujući njima ja sam u najboljoj sedmorki svijeta, tako da njih nije bilo ni ja ne bio to što jesam“, kaže Miloš i ističe da bi sve te lične uspjehe mijenjao za jednu medalju sa reprezentacijom.

Kos je rekao da je trenutno u Zagrebu, sa kojim naredne sezone igra u Ligi šampiona.

Što se tiče reprezentacije očekujem poziv selektora na okupljanje seniorske selekcije Srbije i nadam se da ću pružiti dobre partije u dresu nacionalnog tima“, kazao je Kos.

Predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić je istakao da je Kozarska Dubica sportski grad, posebno prepoznatljiv po uspjesima u rukometu, a naši sportisti kao što je Miloš Kos najbolji ambasadori našeg grada.

Rokić se zahvalio Kosu što na najpozitivniji način predstavlja Kozarsku Dubicu u svijetu.

On je pozvao sve mlade ljude da se bave sportom jer se nikad ne zna ko će i kada uspjeti.

Mi u Opštini ćemo i dalje pružati podršku našim mladim talentima, a kako njima tako i sportu Kozarske Dubice“, rekao je Rokić.