XS
SM
MD
LG

Jagodić zadovoljan izdanjem svojih igrača protiv novog superligaša Srbije

Sloga Meridian - IMT/Foto Rade Šešlak

Sloga Meridian je na Zlatiboru odigrala i treću prijateljsku utakmicu. Protivnik je bio IMT sa Novog Beograda, a rezultat je iznosio 0:0.

Utakmica je bila čvrsta od samog početka do kraja. IMT je pokušavao da iznenadi dobojsku ekipu sa brzim kontranapadima, ali im to nije uspjelo. Igrači Vlade Jagodića su igrali taktički disciplinovano, bez većih problema su osujetili napade beogradske ekipe i ujedno stvorili nekoliko izuzetno dobrih prilika za postizanje gola, koje zamalo nisu urodile plodom. Treba imati u vidu da je Jagodić od sedamdeset i pete minute uveo novih jedanaest igrača, uglavnom onih najmlađih, koji su odlično odigrali svoju minutažu, sačuvali svoj gol nedirnutim i stvorili dvije solidne prilike da ugroze mrežu novog superligaša Srbije.

Jagodić je izrazio zadovoljstvo igrom koju su pružili igrači njegovog tima…

Vlado Jagodić, šef stručnog štaba Sloge Meridian/Foto Rade Šešlak

“Današnja utakmica je ostvarila svoj cilj, jer sam želio da grupa igrača odigra sedamdeset i pet minuta protiv jako dobre ekipe IMT-a. Ne treba valjda napominjati da je to novi superligaš Srbije. Ono što sam u najavi rekao, tih sedamdeset i pet minuta sam želio da proteknu u kvalitetnoj i taktički odgovornoj igri, što sam i dobio. Svaka čast igračima, odradili su sve što smo se dogovorili. Izostao je gol, iako smo imali tri veoma dobre situacije. Protivniku smo za to vrijeme dozvolili da nas ugrozi samo iz dva kornera i kada sve to sagledam naravno da sam zadovoljan i sto posto sam siguran da idemo dobrim putem. Najveći dobitak je da su svi igrači zdravi i bez povreda, a i ova grupa mladih igrača zaslužuje svaku pohvalu jer su odlično izdržali tih petnaest posljednjih minuta protiv IMT-a” – rekao je Jagodić.

Sloga Meridian Doboj/Foto Rade Šešlak

Za Slogu Meridian su do sedamdeset i petog minuta nastupili: Šćekić (G), S.Dujaković, Nikolić, Milanović (K), Dadić, Popara, Redžić, N.Dujaković, Karać, Šipovac i Vidić. Od sedamdeset i petog minuta: Žilić (G), Perković, Milojević, Tatić, Handžić, Omić, Tahrić, Šešlak, Baranov, Bosnić i Stevanović (K).

Sloga Meridian već sutra igra novu prijateljsku utakmicu na Zlatiboru. Protivnik će biti još jedan superligaš Srbije, a to je FK Inđija. Jagodić je ponovio da će u susretu sa Inđijom, bez obzira što se radi o veoma jakoj ekipi, dati sedamdeset i pet minuta igračima koji su danas odigrali petnaest, a radi se o mlađim igračima u timu Sloge Meridian.

Sloga Meridian je do sada na Zlatiboru odigrala tri pripremne utakmice. Protiv subotičkog Spartaka neriješenim rezultatom 2:2, protiv Rudara iz Pljevalja dobojski tim je ostvario pobjedu od 1:0 i danas sa beogradskim IMT, Sloga Meridian je odigrala neriješeno 0:0.


Sloga : Zvijezda 09
Sarajevo : Velež
Posušje : Zrinjski
Široki Brijeg : Borac
GOŠK : Željezničar
Tuzla City : Igman
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 28 20 6 2 66
2 Zrinjski 28 19 4 5 61
3 Velež 28 13 10 5 49
4 Sarajevo (-3) 28 13 6 9 42
5 Posušje 28 11 8 9 41
6 Sloga 28 12 2 14 38
7 Široki Brijeg 28 10 5 13 35
8 GOŠK 28 8 8 12 32
9 Željezničar 28 9 3 16 30
10 Igman 28 8 4 16 28
11 Tuzla City 28 7 6 15 27
12 Zvijezda 09 28 6 2 20 20