XS
SM
MD
LG

Sloga Meridian savladala Inđiju, Jagodić zadovoljan

Sloga Meridian - Inđija/Foto Rade Šešlak

Sloga Meridian je odigrala svoju četvrtu pripremnu utakmicu na Zlatiboru i tom prilikom savladala FK Inđija rezultatom 2:1.

Jagodić je kao što je i najavio, zarotirao dvije grupe igrača iz svoje ekipe, tako da su većina koji su u prošlom meču igrali sedamdeset i pet minuta, sada igrali petnaest i obratno.

Utakmica je dobro krenula za dobojski tim i već u šestoj minuti igrači Inđije prave prekršaj u kaznenom prostoru nad Uglješom Stevanovićem. Siguran u izvođenju jedanaesteraca bio je Andrej Bosnić i doveo Slogu Meridian u prednost od 1:0. Nakon osam minuta Subotić postiže gol za Inđiju i poravnava rezultat na 1:1.

Početkom drugog poluvremena igralo se veoma čvrsto. Drugi žuti karton je dobio Maričić i Inđija ostaje sa igračem manje.

Kada se igrala osamdeset i treća minuta meča, jedan igrač odbrane Inđije igra nesmotreno rukom u okviru šesnaesterca i sudija pokazuje na bijelu tačku. Siguran je bio u izvođenju jedanaesteraca Zoran Karać i dovodi Slogu Meridian do ponovnog vodstva od 2:1, a što će se na kraju utakmice pokazati kao konačan rezultat.

Vlado Jagodić , šef stručnog štaba Sloge Meridian, dao je izjavu za medije i tom prilikom rekao..

“Prošao je još jedan radni dan priprema i još jedna kontrolna utakmica. Prema onom planu koji sam ja najavljivao, danas smo sedamdeset i pet minuta utakmice protiv kompletne Inđije, izuzetno jake ekipe, dali priliku mlađim igračima koji su juče igrali samo petnaest minuta protiv IMT-a. Tako da smo postigli ono što smo željeli. Imamo još u utorak, nadam se dvomeč sa Hatom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Trebalo bi da jedna ekipa igra prije podne devedeset minuta, a tako isto poslije podne druga ekipa devedeset minuta. Međutim to još nije sto posto potvrđeno jer su oni tek sinoć stigli ovjde na pripreme”  - rekao je šef stručnog štaba dobojskog kluba i nastavio..

“U svakom slučaju lijepo je i godi što smo uspjeli i rezultatski danas. Ja u ove momke vjerujem, rade dobro i evo počelo se vraćati i rezultatski. Pobjedom protiv Inđije dobili smo jedan stepen samopouzdanja više. Danas nisu korištena dva golmana koji su juče branili, a to su Šćekić i Žilić, tako da su danas branili Gučmazov i Trako. Takođe nije igrao Srđan Grabež za kojeg sam već najavio da će on prve minute za naš klub igrati protiv Hate. Dejan Popara je osjetio blagi bol u koljenu, a Siniša Dujaković ima žulj te danas nisu nastupili jer nismo htjeli da rizikujemo. Zadovoljan sam jer nije mala stvar da držimo kontinuitet u radu, disciplini i taktičkoj odgovornosti, a evo vraća nam se i rezultatski. Ostaje nam još tri dana priprema ovdje na Zlatiboru, u srijedu se pakujemo i vraćamo se za Doboj. Kroz ove treninge koji su ostali i kroz utakmicu protiv Hate, nadam se da ćemo zaokružiti veoma uspješno pripremni period na Zlatiboru i da ćemo biti potpuno spremni za ono što nam slijedi u prvenstvu”  - rekao je Jagodić.

Vlado Jagodić šef stručnog štaba Sloge Meridian/Foto Rade Šešlak

Sloga Meridian je današnju utakmicu počela u sljedećem sastavu: Gučmazov (G), Perković, Milojević, Tatić, Handžić, Omić, Tahrić, Starčević , Bosnić, Baranov, Stevanović (K). Od 45 minuta Starčevića je zamijenio Šešlak, a umjesto Gučmazova je ušao Trako. Uz Traku, Perkovića i Šešlaka, od 75 minuta na teren su izašli Nikolić, Milanović, Dadić, Redžić, N.Dujaković, Karać, Šipovac i Vidić.

Inđija je prvih šezdeset minuta igrala u sljedećem sastavu: Čupić (G), Vuković, Đoković, Mijailović, Radosavljević, M.Stojanović, Maričić, Subotić, V.Janjić, S.Stojanović i Đorđević. Od 60 minuta još su igrali Velimirović, Đurić, Vrbić, Kukolj, Piplica, Stanojević, Grbović i Milošev.


Sloga : Zvijezda 09
Sarajevo : Velež
Posušje : Zrinjski
Široki Brijeg : Borac
GOŠK : Željezničar
Tuzla City : Igman
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 28 20 6 2 66
2 Zrinjski 28 19 4 5 61
3 Velež 28 13 10 5 49
4 Sarajevo (-3) 28 13 6 9 42
5 Posušje 28 11 8 9 41
6 Sloga 28 12 2 14 38
7 Široki Brijeg 28 10 5 13 35
8 GOŠK 28 8 8 12 32
9 Željezničar 28 9 3 16 30
10 Igman 28 8 4 16 28
11 Tuzla City 28 7 6 15 27
12 Zvijezda 09 28 6 2 20 20