XS
SM
MD
LG

Miroljubivo na "krovu", slađi bod otišao u Ivanjicu

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Čast da otvore novu sezonu na ˝krovu˝ pripala je gostima iz Ivanjice, a oni su na ovom mestu neporaženi skoro 4 godine, u prošlom prvenstvu, u aprilu mesecu, čak su izvojevali pobedu od 1:0. Da li će se po goste pozitivna tradicija nastaviti videćemo večeras nakon 90 i nešto više minuta igre.

Ivanjičani kreću u meč bez respekta, lopta je više na polovini domaćih. Međutim, do šanse ipak prvi stižu domaći kada Nešković u 25. minutu sa krila želeći da centrira šalje loptu u gol, a Manojlović uz pomoć prečke uspeva da odbrani. Golman Ivanjičana se potom istakao odbranom u 30. minutu kada je neutralisao jak šut Teodorovića sa dvadesetak metara, dok je minut kasnije imao i sreće, jer je Jočić sa 6 metara šutirao pravo u njega. Početni elan gostiju je brzo splasnuo, konce igre su preuzeli Voždovčani, ali na odmor se ipak otišlo bez postignutih golova.

U nastavku se igra puno čvršće sa pojačanim odbranama, kao da nijedan tim ne želi da rizikuje. Iz takve igre nije proisteklo ni nekih prilika za gol pa su mreže mirovale posle 90 i kusur minuta. Nerešen rezultat je ujedno i najpravedniji ishod ove ne toliko zanimljive utakmice. Voždovac u drugom kolu ponovo igra na svom ˝krovu˝, ovog puta kao nominalni gost protiv novajlije sa Novog Beograda koji kao domaćin igra u Zaplanjskoj, ekipe IMT-a, a Javor u Ivanjici dočekuje komšije iz osamdesetak kilometara udaljenog Novog Pazara.

VOŽDOVAC - JAVOR MATIS 0:0

STADION: FK Voždovac. GLEDALACA: 300. GL.SUDIJA: Nikolić Danilo. POM.SUDIJE: Mikalački Ivan i Jovanović Milorad. ŽUTI KARTONI: Zečević, Damjanović i Đurđević (Voždovac), Obradović i Dolmagić (Javor Matis).

VOŽDOVAC: Katić, Damjanović, Matić, Jočić, Teodorović (Burmaz), Vujanović (Blagojević), Mitrović (Novevski), Zečević, Đuričić, Đurđević, Nešković (Stoisavljević).
JAVOR MATIS: Manojlović, Obradović, Ratković (Gigić), Gojković (Adamović), Tanko (Bosić), Dolmagić (Ilić), Miletić, Eliomar (Kopitović), Dukure, Tojčić, Kembel.