XS
SM
MD
LG

Crvena zvezda pobednik Memorijala

Crvena zvezda - pobednik

Završen 13.Memorijal „Dr Milan Jelić“

MODRIČA – Crvena zvezda je trijumfom nad mostarskim Veležom od 4:1 osvojila 13.Memorijal „Dr Milan Jelić“. Sarajevo je u borbi za treće mesto savladalo novosadsku Petriku boljim izvođenjem penala 4:2, pošto u regularnom toku golova nije bilo. Najuspešnijim pojedincima i klubova pripala su vredna priznanja.

Iako je u Modriču stigla sa generacijom godinu mlađom, Crvena zvezda je pobednik turnira, pa se tako po treći put okitila istim uspehom.

Trener Milan Milenković podsetio je da su sve ekipe oslonile se na dečake rođene 2007.godine, ali da su Beograđani bili mlađi, ali uporniji i zato su stigli do uspeha.

„Čestitam mojim momcima, zaslužili su sva ova priznajnja. Čestitam i svom stručnom štabu, ništa sam bez njih ne bih mogao. Sve je bilo dobro. Modriča je uvek u srcu i verujem da ćemo još koji put doći ovde“, rekao je Milenković.

Trener Veleža iz Mostara Elmir Kuduzović žali što „rođeni“ nisu ponovili prošlogodišnji uspeh, ali radostan je izdanjem svojih igrača.

„Nosimo lepe utiske iz Modriče. Hvala domaćinu. Imali smo i ove godine odlične uslove. Poraženi smo od Crvene zvezde koja je sada bila bolji tim, ali mogu čestitati svojim  momcima na dobroj igri. Potpuno sam siguran da se vidimo ovde i naredne godine“, poručio je Kuduzović.

I trener Sarajeva Muhamed Džakmić zadovoljan je manifestacijom, ne žali što se osvojilo samo treće mesto.

„Hvala na dobroj organizaciji. Imali smo odlične uslove za igru, a sve ekipe imale su solidan kvalitet. Hvala na pozivu. Zadovoljan sam našim izdanjem i plasmanom koji smo osvojili“, rekao je on.

Najbolji golman turnira bio je Hajrudin Šehić iz Sarajeva, dok je Zvezdin kao bor visoki Aleksa Damjanović bio najefikasniji strelac sa 4 postignuta pogotka.

„Drago mi je da sam ja osvojio to laskavo priznanje. Bilo je jako teško doći do njega, konkurencija je bila jaka. Kao ekipa smo bili odlični, a lična nagrada mnogo me raduje“, poručio je daroviti mladić.

Njegov klupski kolega Luka Zarić proglašen je za najboljeg fudbalera Memorijala.

„Naravno, znači mi mnogo. Međutim, ništa ne bih mogao sam, delim priznanje sa celom ekipom. U budućnosti će biti još mnogo priznanja“, obećao je Zarić.

Predsednik Modriče Alfa Petar Jelić zahvalio se svim učesnicima manifestacije.

„Sigurno je da smo zadovoljni. Važno je da su svi ti momci došli da se druže, da se upoznaju, da razmene iskustva i da ostanu prijatelji za sva vremena. Idu stopama slavnih prethodnika. Bitno je da je sve bilo fer i sportski. Zahvalan sam svima koji su doprineli da sve protekne u najboljem redu“, rekao je Jelić.

Ponovo je ljubav pobedila sve...

 PLASMAN

  1. Crvena zvezda – Beograd
  2. Velež – Mostar
  3. Sarajevo
  4. Petrika – Novi Sad
  5. Borac – Šamac
  6. Sloga – Doboj
  7. Alfa Modriča
  8. Zvijezda - Gradačac
  9. Polet – Brod
  10. Bratstvo - Gračanica
  11. Ljubić - Prnjavor
  12. Tekstilac - Derventa

 

Aleksa Damjanović