XS
SM
MD
LG

Srbi stvarali šanse, Mađari pogađali za njemačku vizu - opet poraz 1:2

Dragan Stojković i Dušan Tadić FOTO: žurnal.rs

Prva polušansa za Srbiju bila je u sedmom minutu. Živković je centrirao, Mitrović je bio u sendviču dvojice domaćih igrača. Očigledno je bio odgurnut na petercu, ali su arbitri procenili da kontakt nije bio dovoljnog intenziteta da bi se oglasila pištaljka.

 


Mijat Gaćinović je prvi ušao u stopostotnu šansu. Izašao je sam pred golmana domaćih, šutirao (više centrirao) je sa sedam, osam metara sa leve strane spoljnom, lopta je prošla golmana, ali je išla metar od gol linije pa su je mađarski degfanzci izbacili.
U 14. minutu Živković i Mitrović su krenuli u kontru dva na jedan. Živković je vukao loptu, ali je pas bio nedorečen pa je Dibuš pokupio loptu ispred našeg najboljeg strelca.
Kazna za promašaje brzo je stigla. Nego je iskoristio slabu reakciju zadnje linije protrčao po desnoj strani, vratio je do Varge koji je sa desetak metara savladao Vanje Milinković Savića.
Mitrović u 31. minutu istrčava kontru, koristi kiks defanzivaca domaćina, prelazi golmana Dibuša na dvadesetak metara od gola, ovaj mu je skreće ka autu taman toliko da se odbrana konsoliduje.
Strahinja Pavlović i 32. minutu koristi odličan centaršut Živkovića iz kornera. Sjajni defanzivac je najviši u skoku i sa pet metara donosi izjednačenje.
Slavlje Orlova se nije ni završilo, a Šalai je evrogolom 18. metara minut kasnije vratio Mađarima prednost. Napad domaćina krenuo je sa desne strane, lopta je došla do Šalaija koji je poluvolejom smestio tik uz stativu Vanje Milinković Savića.
Dragan Stojković je na poluvremenu izvršio dve izmene. U igru je uveo najjače adute kapitena Dušana Tadića umesto Strahinje Erakovića i Filipa Kostića umesto Alekse Terzića.
U 50. minutu Mitrović postiže gol, ali je poništen zbog ofsajda u kom su se našla dvojica naših fudbalera posle centaršuta Živkovića.
Tri minuta kasnije Mitrović ponovo daje gol, ali ga VAR ponovo poništava. Kostić je dodao loptu Tadiću koji je majstorski vratio Mitrogolu koji je sjajnim šutem savladao Dibuša. Na žalost tadićevo rame bilo je koji santimetar iza Kerkeza, pa je posle provere potvrđena odluka sudija na terenu.
Rosi je u 62. minutu ubacio Bolu umesto Nega i Kalmara umesto Stajlsa.
Kontra Mađara u 67. minutu, Soboslaj centrira Varga pokušava lob i pogađa prečku gola Vanje Milinković Savića.
U 71. minutu Srbija nije bila miljenik Fortune. Posle kornera Pavlović je ponovo bio najviši u skoku, Dibuš je odbranio, lopta je došla do Tadića koji pogađa stativu. Ona se odbija do Pavlovića koji takođe pogađa isto mesto na okviru gola kao i kapiten.
Ali minut kasnije imali smo i sreće. Kola izlazi sam pred našeg golmana, ali šutira pored gola.
Rosi je u 74. minutu izveo Fiolu i Salaija, a uveo Botku i Katu, minut kasnije Piksi je uveo Radonjića umesto Živkovića.
U 84. minutu Stojković sve karte baca na napad kako bi došao do izjednačenja. Umesto Lukića uvodi debitanta Petra Ratkova, a Rosi umesto Varge uvodi Adama. Od šest minuta sudijske nadoknade Milenković je u 90+4. odlično šutirao glavom poslije kornera, ali je mađarski golman odbranio nemoguće.

Mađarska – Srbija 2:1 (2:1)

Stadion: “Puškaš arena” u Budimpešto. Gledalaca: 50.000. Sudija: Leteksije (Francuska). Strijelci: 1:0 Varga (20), 1:1 Pavlović (32), 2:1 Šalai (34). Žuti kartoni: Varga, Botka, kalmar (Mađarska), Milenković, V. Milinković-Savić (Srbija). Crveni karton: Zolt Kalmar (Mađarska) poslije isteka 90+6. minuta.
MAĐARSKA (3-4-2-1): Dibuš, A. Šalai, Fiola (od 74. Botka), Nego (od 62. Bola), Lang, Nađ, Stajles (od 62. Kalmar), Kerkez, R. Šalai (od 74. Kata), Soboslaj, Varga (od 84. Adam).
SRBIJA (4-4-1-1): V. Milinković-Savić, Eraković (od 46. Tadić), Pavlović, Milenković, Terzić (od 46. Kostić),  Živković (od 75. Radonjić), Lukić (od 83. Ratkov), Gudelj, Gaćinović (od 67. Đuričić), S. Milinković-Savić, Mitrović.