XS
SM
MD
LG

Mensur Dogan brutalno iskren – Naši igrači su spori…

Profesor Mensur Dogan FOTO: arhiva sportdc

Bilo je zanimljivo slušati i čitati reakcije “stručnjaka” i stručnjaka poslije debakla Bosne i Hercegovine protiv Portugalije (0:5) u Zenici nakon čega su Zmajevi izgubili i teoretske šanse da se kroz kvalifikacije domognu Evropskog prvenstva u Njamačkoj naredne godine.

 


Tako je u studiju BHT1 kao stručni konsultant pričao profesor Mensur Dogan i bio je brutalno iskren.
-Naši igrači su spori, to se vidjelo u utakmici protiv Portugalije, jednostavno smo kaskali za njima, nismo mogli da ih stignemo, brži su od nas. Razlika je u kvalitetu. Siguran sam da ćemo imati velikih problema i u A diviziji sljedećeg izdanja UEFA Lige nacija jer su nam protivnici u rangu Portugalije, čak i jači, tako da bi mogli da slično prolazimo kao i u Zenici. To je mnogo viši nivo u odnosu na nas i stvarno se plašim da će nam ta A divizija donijeti nešto što ne želimo jer smo mi rang ili dva niže, po kvalitetu – rekao je Mensur Dogan.
Profesorove riječi se savršeno uklapaju, kao potvrda, i u izjavu selektora BiH Save Miloševića koji je istakao da je “dogovor bio da traži duel igra, ali da je nije bilo...” Pa kako će kada su Portugalci deset puta brži, jednostavniji i tehniki potkovaniji?
Sporima Zmajevima ni krila na pogon ljiljana ne pomažu…