XS
SM
MD
LG

Piksi: Obećao sam i održaću reč, Srbija ide u Njamačku

Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije FOTO: N. Kulaga

Dragan Stojković Piksi tokom meča na beogradskoj Marakani na kojoj je doživio fudbalski igrački uzlet, bio je apsolutno miran svih 90 minuta. Večeras je i kao selektor Srbije ispisao još jednu stranicu našeg fudbala. Pobjedom protiv Crne Gore (3:1) Orlovi su na korak do plasmana na Evropsko prvenstvo u Njamačku naredne godine, prvi put pod imenom Srbija i nakon 24 godine posta.

 


-Obećao sam da ću odvesti Srbiju na Evropsko prvenstvo i, evo, blizu smo cilja. Idemo sigurno u Nemačku, tu nema dileme! Održao sam reč i ne brinite igraćemo na Evropskom prvenstvu – rekao je Stojković beogradskim novinarima.
Stojković je prvi selektor Srbije u istoriji koji je fudbalsku reprezentaciju odveo na Svjetsko, a po svemu sudeći i na Evropsko prvenstvo (U Leskovcu protiv Bugarske 19. novembra Srbiji je dovoljan bod).
-Srbija je pokazala veliko srce i fudbalsko znanje u taktičkom smislu, respekt kod igrača je bio prisutan, sve kako smo želeli desilo se i funkcionisalo, promene na poluvremenu, sve je pripremljeno unapred. Bio sam miran i juče i danas i u Mađarskoj jer znam da idemo u Nemačku. Srbija je pokazala veliko srce – dodao je popularni Piksi.
O utakmici protiv Crnogoraca selektor Stojković je rekao:
-Presrećan sam zbog veoma važne pobede u predivnom ambijentu, srpska strana je daleko zadovoljnija od crnogorske! Pokazali smo čvrst karakter, odličan mentalitet, kakav treba da bude u ovakvim mečevima…  Psihološki dosta teška utakmica, verovali smo da možemo do pobede koja nam otvara vrata Nemačke i stigli smo!