XS
SM
MD
LG

Vladan Kovačević: Srbija je moj izbor!

Vladan Кovačević FOTO: FS BiH

Vladan Kovačević, golman poljskog šampiona Rakova nalazi se u centru pažnje zbog činjenice da ne želi da nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ali još nije dobio administrativnu dozvolu da zaigra za Srbiju. Selektor Orlova Dragan Stojković bio je stavio Banjalučanina na spisak reprezentativaca Srbije, ali sjajni čuvar mreže nije uspeo da promeni sportsko državljanstvo nakon što je nastupao za mladu reprezentaciju BiH.

 


Kovačević je pričao za poljske medije o dvema reprezentacijama, njegovom odabiru i želji, svemu onome što planira… 
-Za mene je teška tema priča o reprezentaciji, želeo sam da promenim nacionalni dres! Hoću da igram za Srbiju, ali se situacija malo zakomplikovala i za sada je ova situacija nerazrešena. Ja ne mogu da kažem šta je rešenje, ali UEFA bi trebalo da prihvati moju, ali i želju Fudbalskog saveza Srbije. Iskreno se nadam i verujem da će se sve dobro završiti i da će se na kraju dogoditi da zaigram za Srbiju. U stalnim sam razgovorima sa ljudima iz Fudbaskog saveza Srbije, postojao je određeni plan, bilo je sve spremno da debitujem za orlove, ali se na kraju, ipak, to nije desilo. Nadam se da ću u najkraćem mogućem roku zaigrati za Srbiju i da će sve biti rešeno pozitivno za mene – rekao je Vladan Kovačević.
Stameni Banjalučanin se osvrnuo i na Bosnu i Hercegovinu u kojoj je rođen, potvrđujući ponovo da želi da igra za Srbiju.
-Rođen sam u Banjaluci, to je Republika Srpska, ali je u Bosni i Hercegovini. Možda ne shvatate, ali to je zaista teška tema za razgovor, ne znam šta bih vam tačno rekao… U BiH žive tri naroda Srbi, Hrvati i Bošnjaci. Uvek je bilo i biće podela, ali ja na to ne gledam tako, mnogo je politika umešana i zato ne želim da pričam na tu temu. Nikada i nisam, izbegavao sam je, u medijima nisam pričao o reprezentaciji. Čekao sam priliku, još je čekam, da branim za Srbiju. To je moja odluka. Lična – dodao je Vladan Kovačević.