XS
SM
MD
LG

“Slovenac” Radenko Mijatović predstavljao Republiku Srpsku u Brazilu

Раденко Мијатовић у одабраном друштву у Бразилу ФОТО: Лична архива Р. М.

На бразилском стадиону “Маракана” у Рио де Жанеиру Флуминензе је у финалу купа Либертадорес је побиједио аргентинску Боку Јуниорс резултатом 2:1 послије продужетака, пред 78.838 гледалаца.

 


У далекој Јужној Америци и Република Српска је имала свог амбасадора, био је то предсједник Ногометне звезе Словеније (Фудбалског савеза) Раденко Мијатовић, наше горе лист, родом из Кнежева. Он је предводио ветеране Словеније који су прије меча Флуминензе – Бока Јуниорс одиграли са ветеранима Бразила пријатељску утакмицу.
Мијатовић је, заједно са Александром Чеферином, предсједником УЕФА, био специјални гост Ђанија Инфантина, предсједника ФИФА. Ради се о једном од најцјењенијих предсједника једног националног Савеза у Европи и свијету и човјеку који има огромно поштовање Чеферина и Инфантина. За успомену Мијатовићу на ову турнеју остала је и фотографија са Маркосом Кафуом, каптеном “кариока” који је подигао “Златни глобус” намјењен свјетском шампиону 1994. године на Мондијалу у Сједињеним Америчким Државама.

Маркос Кафу и Раденко Мијатовић ФОТО: Лична архива Р. М.

 


Као гост на утакмици у Рио де Жанеиру био је и Сенијад Ибричић, спортски директор ФК Сарајево, који је за мање од 24 часа успио да стигне и на дерби против Борца на Кошеву, одиграном вечерас.
 

Раденко Мијатовић и Ђани ИнфантиноФОТО: Лична архива Р. М.