XS
SM
MD
LG

Božićni turnir Istočno Novo Sarajevo: Treći dan u godini rezervisan za grupu J

Tango pokazao dosta u prvoj rundi/ FOTO VASKE

Utakmicama u grupi J večeras se nastavlja Božićni turnir u Istočnom Novom Sarajevu.

U ovoj noformiranoj grupi su pobjednici grupa B i F, KMF Tango Istočno Sarajevo i Zamm MC Sarajevo, te drugoplasirane ekipe iz grupa D i H, Elbrus Jahorina i Slastičarna Kup.

Tango je mnogo pokazao u prvoj grupi. Pojačani prvotimcima Neimara, Sulejmanom Salkićem, Seldinom Zatagićem, Amarom i Abdulahom Šišićem, te uz golmana Gorana Macana, Sunu Dedića, Neira Lindova, NIkicu Purkovića i mladi dvojac Lemeš - Prolaz ekipa iz Istočnog Sarajeva ima sasvim korektnu ekipu da zaprijeti mnogima. Prva runda i okršaj sa Opštinom Trnovom im je pokazao da mogu i na tome grade svoj plan da se nađu u četvrtfinalu.

Najkvalitetnija ekipa u ovoj grupi je Zamm MC, ekipa za koju nastupaju igrači GFC Sarajevo. Bez većih problema su prošli prvu grupu protiv dvije mlade ekipe Contra Bar i Liten Agrinatura, pa još uvijek nisu istestirali svoje realne mogućnosti. Favoriti su, ali to moraju da potvrde na terenu. 

Slastičarna Kup je prošle godine dohvatila četvrtfinale u sličnom sastavu. Bili su nagazna mina mnogima, a na kraju su poslije slabijeg izvođenja šesteraca pali od finaliste Opštine Trnovo. Problem im je tada predstavljao kratak roster. Ove godine su širi, pa će pokušati da ponove taj rezultat, ovaj put pod imenom Slastičarna Kup. Favorizovani Keops ih je nekako slomio u grupi, dobio 2:1, a u meču za prolaz su savladali Ilindan sport fest. 

Četvrta ekipa u grupi je Elbrus Jahorina. Paljani su jedna od rijetkih ekipa koja u svojim redovima nema aktivne igrače i riječ je o grupi momaka koje okuplja druženje i liga rekreativaca. Boljim izvođenjem šesteraca su izbacili Albatrosa iz daljeg takmičenja i zajedno uz Restoran Perlu dohvatili su drugi krug. Pokušaće nekome da pomrse račune u drugoj fazi, objektivno jako teško mogu do četvrtfinala.