XS
SM
MD
LG

Mili Mandiću, predsjedniku PFS Prijedor zaprećeno smjenom!

Mile Mandić

Nekoliko mjeseci pred početak izbora u Fudbalskom savezu Republike Srpske na najnižem nivou (gradski/opštinski fudbalski svezi) Mile Mandić iz Kozarske Dubice, predsjednik Područnog Fudbalskog saveza Prijedor dobio je prijetnju u vidu vanrednog sazivanja Skupštine i smjene od strane delegata najvišeg tijela.

Kako naš portal specijalno saznaje dužnost da od Mandića traži momentalnu ostavku ili u protivnom biće smijenjen je tražio Mladen Bosančić, predsjednik posrnule Slobode iz Novog Grada i član Izvršnog odbora FSRS. Mandić je odbio da podnese ostavku i biće zanimljivo pratiti dalju situaciju u ovom području.

Takođe, kako sportdc saznaje razlog ovog iznenadnog i po mnogima nelogičnog zahtjeva samo nekoliko mjeseci pred početak fudbalskih izbora u fudbalu Republike Srpske jesu kadrovske odluke koje su izglasane na posljednjoj sjednici Izvršnog odbora FS Republike Srpske 13. decembra u Banjaluci. Naime, iznenađujuće je Zoran Grbić iz Prijedora podnio ostavku na mjesto predsjednika Komisije za sudije i suđenje FSRS, nije ni podnio izvještaj, na njegovo mjesto postavljen je Ognjen Valjić iz Banjaluke,  dok je Dragan Banjac iz kozarske Dubice, kao član Izvršnog odbora postavljen za koordinatora suđenja na nivou entitetskog Saveza.

Pod rukovodstvom Zorana Grbića u Komisiji za sudije i suđenje mnogi klubovi su se žalili na arbitre, njihovu (ne)pravdu i korumpiranost.