XS
SM
MD
LG

Mile Bosnić: Napad u Bihaću napad na sve Srbe u BiH

Mile Bosnić FOTO: printskrin youtube

Ne stišava se ogorčenost posle fizičkog i verbalnog napada na mlade fudablere Borca iz drvara na turniru u malom fudbalu u Bihaću. Iz muslimansko-hrvatske federacije niko nije reagovao niti osudio ovaj nacionalistički čin što je za dodatnu brigu, kao da institucije Unsko-sanskog kantona i policija podržavaju to što se desilo na isteku prošle godine.

 


-Napad na mlade fudbalere iz Drvara u Bihaću je napad na sve Srbe u BiH. Ovo je incident koji mora celi svet da primeti, jer su napadnuta deca uzasta od 14 do 18 godina, i to od odraslih, što govori da je mržnja prema Srbima u Federaciji BiH prisutna na svim poljima i apsolutno se ne krije – rekao je Mile Bosnić, predsednik Pokreta Srba Krajišnika.
On je dodao da su u Pokretu Srba Krajišnika zaprepašteni ovim incidentom u Bihaću, koji je mogao da prođe sa većim posledicama, ali na svu sreću nije.
-Ovakvi incidenti su temelj za međuverske, nacionalne i etničke sukobe – naglasio je Bosnić.
Pokret Srba Krajišnika uputio je podršku Drvaru i Fudbalskom klubu Borac iz ovog mesta.
-Podršku upućujemo na prvom mestu mladim fudbalerima i njihovim porodicama koji su ni krivi ni dužni bili meta napada. To je tragedija društva, jer “slučaj Bihać” nije samo napad na srpsku decu iz Drvara, nego napad na srpski narod u BiH - dodao je na kraju mile Bosnić.
Ekipa mladih fudbalera iz Drvara je fizički i verbalno napadnuta na turniru u malom fudbalu u Bihaću, a tom prilikom je jedan maloletni igrač lakše povređen. Napadači su im psovali “srpsku i četničku majku”.