XS
SM
MD
LG

Srbija porazila Slovačku

SRBIJA - SLOVAČKA 31:24 (16:14)

Granoljers – Dvorana: Palasio de Granoljers. Sedmerci: Srbija 4 (3), Slovačka 3 (2). Isključenja: Srbija 4, Slovačka 6 minuta.

SRBIJA: Cupara, Kos 1, Vorkapić, Abutović, Borzaš 1, Milosavljević, Kojadinović 3, Radivojević 8, Pušica, Ilić 1, Orbović 1, Vejin 1, Kukić 4, Srdanović 1, Rogdan 4, Đorđić 1, Pešmalbek 2, Marsenić 3, Milosavljev.

SLOVAČKA: Marek, Juraj 4, Mikulas 2, Simon, Andrej, Prokop 5, Potisk 2, Fenar 1, Duris 1, Tot 1, Peči 1, Moravčik 1, Smetanka 3, Urban 2, Korbel, Žernovič, Misović 1, Čuprina.

Dobro je Srbija otvorila utakmicu, bila konkretnija u napadu i lako dolazila do prilike za pogodak. Već u 7.minutu je bilo 5:2, a samo četiri minuta kasnije na semaforu je stajalo 9:4. Odbrana našeg tima je bila borbena, angažovana, nije dozvoljavala rivalu da stigle do prilike da uputi udarac ka golu.

Pokušavala je Slovačka da uspostavi igru i stigne Orlove, ali su ti pokušaji završavali bezuspešno. U 24. minutu tim Tonija Đerone je vodio 13:9, a onda je protivnik malo ubrzao napad i nekako uspeo da smanji na samo tri gola zaostatka. Do kraja prvog poluvremena Orlovi su napravili nekoliko grešaka i dozvolili rivalu da postigne lake golove, pa su na odmor otišli sa dva gola viška – 16:14.

U nastavku utakmice Orlovi su ponovo zaigrali kako se očekuje, napad je bio povezan i dobar, Kukić je dobro organizovao bekove koji su pogađali kad je trebalo. Sredinom poluvremena na semaforu je stajalo 23:19 i sve je išlo od ruke našem timu. Selektor Toni Đerona je imao prostora i da kombinuje i isprobava razne varijante kako bi što bolje pripremio tim za Evropsko prvenstvo.

Kako je vreme odmicalo naš tim je igrao sigurno, mirno i stabilno, održavao prednost do kraja utakmice i zabeležio sigurnu pobedu na startu turnira u Španiji.