XS
SM
MD
LG

Zamm MC i Restoran Perla u finalu Božićnog turnira

Zamm MC i Restoran Perla igraće u finalu ovogodišnjeg Božićnog turnira u Istočnom Novom Sarajevu.

Zamm MC je sa 3:0 u prvom polufinalu savladao E-Sport Istočno Sarajevo. Domaća ekipa bila je oslabljena za neigranje futsalera iz Bijeljine, stigao je samo Davor Arnautović, ali su za polufinale prijavljeni Vladimir Džombić i Darko Milanović.

Imao je svoje veče još jednom golman Amer Šarić, zaključao je svoju mrežu i do ludila doveo ekipu E-Sporta. Da nagrade dobre odbrane svoga golmana pobrinuli su se strijelci, prvo Josip Bilić koji u 8. minuti pogađa gol Milanovića. Odbranio je Deko praktično dva zicera u tom napadu, ali treći nije uspio i Zamm MC vodi. Osam minuta kasnije prednost je duplirana. E-Sport pravi grešku u izmjeni, nisu se prebrojali na vrijeme, Nedžad Hodžić poslije bačene lopte Šarića izlazi sam na Milanovića i pogađa za 2:0 i rezultat prvog poluvremena. Jedan gol bio je dovoljan u drugom poluvremenu da se praktično i riješi pitanje pobjednika. Igrala se 25. minuta utakmice kada je Dragan Ikonić povukao loptu i onda je izuzetno pospremio u gol za 3:0. Pokušao je E-Sport da se vrati i iz toga, ali Šarić je bio nesavladiv i Zamm MC hvata prvu kartu za veliko finale.

Restoran Perla je drugi finalista ovogodišnjeg Božićnog turnira u Istočnom Sarajevu. Igrači koji su u manje-više istom sastavu prošle godine osvojili titulu su u reprizi tog prošlogodišnjeg finala savladali Opštinu Trnovo sa 2:0, a publika je itekako imala šta da vidi.

Opština Trnovo je pružila odličan otpor Restoranu Perla u jednoj odličnoj utakmici. Dva puta Opština Trnovo pogađa prečku, Radmanović i Jokić imaju po nekoliko jako dobrih intervencija, ali na semaforu stoji 0:0 sve do 26. minute utakmice. Tada Restoran Perla izvodi jednu od akcija sa viškom, Davor Popović spušta loptu za Aleksandra Pavlovića na drugoj stativi, a ovaj pogađa za vođstvo Restorana Perla. Pokušala je Opština Trnovo da napadne, ali onda na scenu stupa Miljan Radanović i sa nekoliko odličnih intervencija čuva svoju ekipu u minimalnom vođstvu. Tako je bilo sve do 35. minute kada Uroš Krasnić bježi uz aut liniju odbrani Opštine Trnovo,  a onda odigrava za Aleksandra Pavlovića, koji se uz golmana Radmanovića nameće kao ključni igrač Restorana Perla i drugim golom na utakmici praktično završava posao. Opština Trnovo pokušava sa Mladenom Perovićem kao viškom u završnici meča, ali ne uspjeva da pronađe put do mreže Radmanovića, tako da ćemo u finalu gledati duel ekipe Zamm MC i Restorana Perla.

Večeras su na terenu bili i dječaci 2011. godište koji su odigrali mini turnir, a njega je osvojio Tempo iz Istočnog Sarajeva. U polufinalnim duelima pobjede su ostvarili Olimp i Tempo i oni su se sastali u finalnoj utakmici.

Olimp je u prvom polufinalu savladao Tango sa minimalnih 1:0, a jedini gol na meču dao je Mihajlo Delipara. U drugom polufinalu Tempo je sa sigurnih 4:0 bio bolji od Famosa. Tri gola je dao večeras odlični Đorđe Lučić koji je efektnim golovima pobrao aplauze svih prisutnih, a jedan je postigao Ivan Džino.

U utakmici za treće mjesto, Famos je sa 2:1 savladao Tanga. Andrija Mičić i Sergej Zeljaja su pogađali za Tango, dok je jedini gol u finišu utakmice dao Nikola Krnetić.

Finalni meč između Tempa i Olimpa ponudio je uzbudljivu utakmicu, a poslije 1:1 u regularnom dijelu pobjednika su odlučivali udarci sa šest metara, gdje je uspješniji bio Tempo i osvaja prvo mjesto. U regularnom dijelu utakmice do vođstva prvo dolazi ekipa Olimpa preko Nikole Čuline, da bi izjednačenje prelijepim golom donio Nikola Lučić. U penalima, samo jedan promašaj i pogođena stativa bili su presudni i pobjedu odnosi Tempo.

Finalni meč Zamm MC – Restoran Perla na rasporedu je sutra od 20 sati, prije toga će od 19 sati E-Sport i Opština Trnovo odigrati utakmicu za treće mjesto, a program počinje od 18 sati kada će dvije prijateljske utakmice odigrati Tempo i Tango, godišta 2015. i 2017.

E-SPORT ISTOČNO SARAJEVO – ZAMM MC 0:3 (0:2)
SRC „Slavija“
Gledalaca: 1000
Sudije: Slavoljub Gogić i Miroslav Bjelica
Strijelci: 0:1 Bilić 8, 0:2 N. Hodžić 16, 0:3 Ikonić 25
Žuti kartoni: Džafo, Mulahmetović, Bilić, Muftić (sl.predstavnik) (Zamm MC)

E-SPORT ISTOČNO SARAJEVO: Terzić, Minić, Lolo, Brkanić, Kahvedžić, Duvnjak, Korjenić, Arnautović, Milanović, Džombić

ZAMM MC: Šarić, Mršo, Džafo, Ait Idir, Ikonić, Mulahmetović, Handžić, N. Hodžić, J. Hodžić, Ligata, Bilić

OPŠTINA TRNOVO – RESTORAN PERLA 0:2 (0:0)
SRC „Slavija“
Gledalaca: 1000
Sudije: Miroslav Bjelica i Marko Domazet
Strijelci:  0:1 Pavlović 26, 0:2 Pavlović 35
Žuti kartoni: Elez, Bjelica (Opština Trnovo), Šehovac (sl.predstavnik) (Restoran Perla)
Crveni karton: Aziz Turudija (trener) (Opština Trnovo) 27

OPŠTINA TRNOVO: Balaš, Radojević, Đorda, Perović, Bjelica, Jusić, Elez, Godinjak, Jokić

RESTORA PERLA: Radmanović, Perić, Popović, Petrašević, Kocić, Pavlović, Pešić, Krasnić, Rnić