XS
SM
MD
LG

FINALNI OBRAČUN: Zamm MC ili Restoran Perla?

Restoran Perla

U finalu Božićnog turnira "Istočno Novo Sarajevo 2023" večeras će igrati Zamm MC i Restoran Perla.

I jedna i druga ekipa su ostvarile po sedam pobjeda u dosadašnjem dijelu turnira i potpuno su zasluženo ostali da u međusobnom obračunu odluče kome pripada veliki pehar namijenjen pobjedniku turnira.

Zamm MC je imao zagrijavanje u prvoj grupi, te pobjedama protiv mladih ekipa Contra Bar i Liten Agrinatura dolaze do druge grupne faze. Nisu ni tu u prve dvije utakmice protiv Slastičarne Kup i Elbrusa imali većih problema, a prvi pravi test im je bio KMF Tango u trećem kolu druge grupe i borba za prvo mjesto. Dobijaju meč 2:1 i sa prvog mjesta idu u četvrtfinale, te dobijaju za protivnika Kafe Vijasla koja se dobro suprotstavila, ali izgubila 3:1.

Znalo se da je E-Sport u polufinalu do tada najveći test za ekipu iz Sarajeva, ali odličnom igrom u polju, uz fenomenalnog Amera Šarića na golu slave pobjedu 3:0 i idu u finale gdje ih čeka Restoran Perla.

Zamm MC

Restoran Perla također nije imao većih problema u prvoj grupi. Albatros i Elbrus Jahorina su bili slabi za njih i sa dva puta po 6:1 su otišli u drugu rundu. Keops ih je namučio, ali dobijaju 3:1, pa istim rezultatom dobijaju i Opštinu Trnovo, da bi u trećem meču igrali protiv Contre Bar i slavili 7:1.

U četvrtfinalu najteži test za njih, Liten. Fustaleri Željezničara su se predstavili u odličnom izdanju, pogađali stativu, prečku, natjerali Miljana Radmanovića na fantastične intervencije, a golovima Nikole Rnića preko čitavog terena i Aleksandra Pavlovića u posljednjoj minuti dolaze do pobjede 2:0.

Aleksandar Pavlović je i u polufinalu bio ključni igrač uz golmana Miljana Radmanovića. Ponovo su se sastali sa Opštinom Trnovom, koja je, iako kratkog rostera, bila dostojan rival ekipi iz Srbije, a sa dva gola Pavlovića dolaze do pobjede 2:0 i idu u finale, drugu godinu zaredom, samo ovaj put pod drugim imenom.

Pobjednik ove godine kući nosi 14.000 KM, poraženom pripada 3.000 KM, trećeplasirana ekipa osvaja 2000 KM, a utješna nagrada od 1000 KM pripada četvrtoplasiranoj ekipi. 

Prije finalne utakmice na rasporedu je utakmica za treće mjesto između E-Sporta i Opštine Trnovo, a prije seniorskog programa na rasporedu će biti dvije revijalne prijateljske utakmice dječaka Tanga i Tempa 2015. i 2017. godište.

Raspored, 13.11.2024.

18.00 Tango - Tempo (2015. godište)
18.30 Tango - Tempo (2017. godište)
19.00 Utakmica za treće mjesto: E-Sport - Opština Trnovo
20.00 Finale: Zamm MC - Restoran Perla