XS
SM
MD
LG

Demontaža Bosne i Hercegovine

 Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Nizozemske u meču drugog kola Evropskog prvenstva. Konačan rezultat glasio je 36:20.

Za razliku od duela sa Švedskom, gdje su parirali u pojedinim dionicama meča, protiv Nizozemske bh igrači ni u jednom jedinom momentu nisu bili ni blizu protivniku,  samo je bilo pitanje sa kolikom će razlikom izgubiti. 

Sve što su dogovorili, bh igrači nisu ispoštovali. Od ruke im ništa nije polazilo, a Nizozemska je samo punila mrežu bh tima. Svaku grešku, a bilo ih je puno, Nizozemska je kaznila. 

Napad je bio očajan, spor i bezidejan, a odbrana slabo pokretna, dok je na suprotnoj strani rivalu sve polazilo za rukom. 

Na poluvremenu je Nizozemska vodila sa 17:7, a u nastavku je ta prednost rasla. Ni pauza između dva poluvremena nije donijela reakciju bh ekipe, sve se nastavilo, kao i u prvom poluvremenu. 

Utakmica je na kraju završena pobjedom Nizozemske rezultatom 36:20.

Za kraj bh rukometašima ostaje još duel protiv Gruzije u ponedjeljak, kada će igrati za čast, ali i sada već dugo čekanu prvu pobjedu na Evru, pošto već osam mečeva ne znamo za istu.