XS
SM
MD
LG

Gruzija porazila BiH

Rukometna reprezentacija BiH sinoć je okončala nastup na Evropskom prvenstvu duelom protiv Gruzije, a meč je okončan rezultatom 22:19 za Gruziju.

Sjajno su bh igrači otvorili meč i poveli sa 8:2. Sve je bilo idealno , baš onako kako su priželjkivali.

Međutim, po običaju uslijedio je pad u  igri, koji su Gruzijci iskoristili i stizali rezultat.

U posljednjoj minuti bilo je 9:8 za BiH, promašili su napad, a Gruzijci maltene s centra dolaze do izjednačenja. Na poluvremenu je bilo 9:9.

Najveći problem za bh u prvom dijelu bio je direktan crveni za Adina Faljića, nakon nesmotrenog starta nad jednim gruzijskim igračem. Tako su ostali i bez drugog pivota, pošto je zbog povrede u 1. kolu otpao Senjamin Burić.

Početak drugog dijela je takođe bio bolji po BiH. Krenuli smo sa serijom 3:0 i poveli sa 12:9. Uzvratili su Gruzijci serijom od 5:1 i poveli sa 14:13. Bh selekcija se vratila i na 14 minuta do kraja bilo je 15:15.

Gruzijci su pozvali minut opdmora, a nakon toga napravili seriju 3:1 i počeli sa 18:16. Golovima Đurđevića i Panića BiH izjednačila na 18:18, ali Gruzija iz polukontre dolazi do 19:18. Gruzijci puno bolje kontrolišu završnicu meča i na kraju dolaze do pobjede rezultatom 22:19.

Bio je ovo reprezentaciji BiH sedmi uzastopni poraz, a svakako je bolna i činjenica da bh tim pobjedu na Evropskom prvenstvu čeka već devet utakmica. Gruzija je recimo u trećoj utakmici na Evropskim prvenstvima stigla do prve pobjede.