XS
SM
MD
LG

FS PSR poslije jedanaesteraca izbacio NS SBK

Amaterska reprezentacija Fudbalskog saveza Područja Sarajevsko-romanijskog savladala je danas u Bugojnu domaću reprezentaciju Nogometnog saveza Srednjobosanskog kantona poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Prvo kolo grupe C Kupa Regija za Bosnu i Hercegovinu donijelo je tvrd duel, a nešto bliži pogotku bili su gosti iz Sarajevsko-romanijske regije. Ipak, na kraju nije bilo promjene rezultata, pa su jedanaesterci odlučili pobjednika ove utakmice.

U raspucavanju sa 11 metara u prve dvije serije su strijelci uspješni Mario Bajo i Adnan Sejmenović za domaće, odnosno Dalibor Damjanović i Marko Maljukan za goste. Potom slijede po dvije serije u kojima igrači ne uspjevaju da savladaju protivničkog golmana, Leon Suknjov i Azem Palić za domaćina, a za goste nisu precizni Neđo Šuka i Sergej Lozo. U petoj seriji Aldin Ribo ne pogađa za domaće, a put do mreže pronalazi Vladan Minić i gosti se raduju.

NS SBK - FS PSR 0:0 pen: 2:3 
Stadion Jaklić, Bugojno
Gledalaca: 50
Sudija: Ajdin Baručija (Zenica)
Strijelci: - 
Strijelci sa 11m: Bajo, Sejmenović (NS SBK), Damjanović, Maljukan, Minić (FS PSR)
Žuti kartoni: Ribo, Karahodža (NS SBK), Minić (FS PSR)

NS SBK: Konjarić, Zatagić (od 50. Karahodža), Berbić, Palić, Bajo, Suknjov, Ribo, Pleić (od 75. Šahinović), Sejmenović, Karasalihović (od 46. Brtan), Omerdić (od 30. Petrović)

FS PSR: Krunić, Božović, Lončarević, Damjanović, Ćaćić, Šuka, Lizdek (od 63. Deurić), Lizdek, Sekulić, Lozo, Maljukan, Marković (od 68. Minić)