XS
SM
MD
LG

Cazinsko grotlo nije prepreka šampionu: Radnik u finalu Kupa Bosne i Hercegovine

Foto/ KMF Radnik/ Vanja Radovanović

Futsaleri Radnika plasirali su se u finale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su u sjajnom derbiju u grotlu cazinske dvorane savladali domaću Bubamaru 5:3.

Jasno je, kada na jednoj strani imate aktuelnog prvaka države i prvoplasiranu ekipu aktuelne sezone Premijer lige BiH, a na drugoj, iako prvoligaš, takve futsal majstore poput Darka Milanovića, Almedina Bundavice, Igora Osredkara, Sabahudina Petaka, Vladimira Džombića, Elmina Prošića onda je jasno da je spektakl u ovoj utakmici zagarantovan. Uz sve to Bubamara je imala i svog šestog igrača, gromoglasnu publiku koja je u ogromnom broju još jednom stigla u dvoranu. Preko 2000 ljudi u cazinskoj dvorani istinska je pobjeda futsala, a svi zajedno mogli su uživati u sudaru dvije sjajne ekipe i na kraju po viđenom čestitati gostima.

Radnik sjajno ulazi u meč, i na svoj način stiže do dva pogotka. Nije ih zabrinula vatrena atmosfera, dva puta se zatvara druga stativa i to je 2:0 u petoj minuti utakmice.

Bubamara tada počinje da igra, stvara šanse, najbolju je imao Igor Osredkar u 10. minuti kada lopta prolazi za malo pored gola nakon prekida. Nije uspjela Bubamara da pronađe put do mreže Danijela Ružičića do kraja prvog poluvremena, ali jeste na startu drugog kada je Sejad Ibrišimović "zapotegao" ljevicu i pocijepao mrežu. Eruptirala je tada dvorana u Cazinu, ali izjendačenja nije bilo.

Umjesto toga dva gola Radnika su malo utišala dvoranu. Prvo Denis Isanović koristi jednu grešku Edvina Bosnića koji kao da nije osjetio futsalera Radnika iza sebe, pokušao je da primi loptu u petercu, ali mu je Isanović ukrao i odmah pospremio u mrežu za 3:1. Brzo nakon toga još jednom puca odbrana Bubamare, Davor Arnautović je bio smiren u situaciji kad su ga opkolili igrači Bubamare, poslao je loptu prema naprijed, a Stefan Rakić bježi Edvinu Bosniću i pogađa rutinski pored Milanovića za velikih 4:1.

Lijepa akcija Bubamare u 32. minuti koju završava Igor Osredkar golom "ala Radnik" zatvaranjem druge stative daje nadu domaćinu da možda mogu da se vrate, ali odmah nakon toga slijedi prelijepa akcija Radnika Arnautović-Ružičić-Isanović i na kraju Mirko Marinković sa svoje pozicije za 5:2. 

Jasno je već tada bilo da će Radnik teško ispustiti prednost, a dvorana je polako počela da se prazni, što nije bilo baš najpoštenije prema akterima ove utakmice. Oni koji su izašli nisu stigli da vide pogodak Igora Osredkara, drugi na meču i to glavom na asistenciju bivšeg igrača Radnika, Vladimira Džombića. 

Bio je to ujedno i posljednji događaj na meču, Radnik slavi pobjedu 5:3 i čeka Hercegovinu u finalu Kupa Bosne i Hercegovine.

MNK BUBAMARA - KMF RADNIK MD SHOP 3:5 (0:2) 
Dvorana u Cazinu
Gledalaca: 2000
Sudije: Farik Kečo (Sarajevo) i Dušan BErak (Trebinje)
Strijelci: 0:1 Marinković 3, 0:2 Isanović 5, 1:2 Ibrišimović 22, 1:3 Isanović 27, 1:4 S. Rakić 30, 2:4 Osredkar 32, 2:5 Marinković 33, 3:5 Osredkar 38
Žuti kartoni: Redžepović, Džombić (Bubamara), Arnautović, Trifković (trener) (Radnik)

BUBAMARA: Milanović, Bundavica, Osredkar, Petak, Džombić, Ibrišimović, Muharemović, Kličić, Prošić, Redžepović, Bosnić

RADNIK: Ružičić, Pavlović, Arnautović, Marinković, S. Rakić, Jovanović, Perković, Trifković, ARsenović, Isanović, Mojić, N. Rakić, Bećirović