XS
SM
MD
LG

O peharu se odlučuje u Bijeljini: Hercegovina minimalno bolja od Radnika

MNK Hercegovina

Hercegovina i Radnik će, kako se i očekivalo, o peharu namijenjenom pobjedniku Kupa Bosne i Hercegovine u futsalu odlučivati u revanšu u Bijeljini. 

U prvom meču finala Širokobriježani su večeras u odlično ispunjenoj Pecari savladali Radnika 4:3, a da su imali malo više koncentracije možda bi imali i nešto veću prednost pred revanš, jer su posljednji gol primili iz neopreznosti na 50 sekundi do kraja.

Krenulo je vođstvom Radnika u 4. minuti Cvijetin Pavić je šutirao, nije to bio neki jak šut, ali je Dejan Rašić nesvojstveno za njega počastio slabom reakcijom i lopta završava u golu.

Hercegovina se vraća pogotkom Ante Ćorluke u 12. minuti. Šutirao je Dario Ivanković, Ružičić odbranio, ali tu je Ćorluka da pokupi odbijenu loptu i smjesti je u mrežu za 1:1.

Blago Gašpar fenomenalnim golom u rašlje u 17. minuti preokreće na 2:1, a brzo nakon toga je asistent za Darka Ivankovića koji zatvara drugu stativu i to je 3:1 pred poluvrijeme.

Na startu drugog poluvremena Hercegovina odlazi i na 4:1. Neoprezan je bio Danijel Ružičić, Ante Ćorluka mu je isčačkao loptu i poslao u mrežu. Tražio je golman Radnika prekršaj, nije dobio i domaći idu na velikih 4:1.

Cvijetin Pavić je drugim golom vratio donekle Radnika u meč u 26. minuti, a onda pomenuta situacija u 40. minuti, odbrana Hercegovine je bila dekoncentrisana, dvojica igrača Radnika su sami ostali pred njihovim golom, Ružičić je poslao izvrsnu dugu loptu nogom, a Mirko Marinković je prihvatio i pospremio u gol za 4:3.

MNK HERCEGOVINA - KMF RADNIK 4:3 (3:1)
Dvorana "Pecara"
Gledalaca: 1200
Sudije: Farik Kečo i Sanel Herceglija (oba Sarajevo)
Strijelci: 0:1 Pavić 4, 1:1 Ćorluka 12, 2:1 Gašpar 17, 3:1 D. Ivanković 18, 4:1 Ćorluka 23, 4:2 Pavić 26, 4:3 Marinković 40
Žuti kartoni: Peko, Zovko, Marić, Ćorluka (Hercegovina), Marinković, S. Rakić (Radnik)

HERCEGOVINA: Rašić, Marić, Ćavar, Peko, Gašpar, Marušić, Brzica, I.Ivanković, Mikulić, Ćorluka, Penava, D. Ivanković, Zelenika, Zovko

RADNIK: Ružičić, Arnautović, Marinković, Pavić, Isanović, Bećirović, Pavlović, Jovanović, Arsenović, Miljković, S. Rakić, N. Rakić