XS
SM
MD
LG

Aleksandra Samardžić ide na svoje prve Olimpijske igre: Uz puno truda i rada, sa malo sreće, sve je moguće

Foto/ IJF

Džudistkinja Aleksandra Samardžić učestovaće u Parizu na svojim prvim Olimpijskim igrama u karijeri.

Reprezentativka Bosne i Hercegovine će se takmičiti u svojoj kategoriji do 70 kilograma, a na Olimpijske igre ide sa 34. mjesta na svjetskoj rang listi i po kontinentalnoj kvoti takmičara, te će uz Larisu Ceriću predstavljati bh. džudo na Olimpijskim igrama.

- Ove kvalifikacije su bile dug put koji je završio na najbolji mogući način. Želim se prije svega zahvaliti svojoj porodici, roditeljima i sestrama. Ne postoje riječi kojima mogu opisati koliko sam zahvalna Bogu što imam porodicu poput svoje. Oni su moja najveća snaga i motivacija i bez njih apsolutno ne bi ništa bilo moguće. Hvala mojim trenerima za veliku podršku i obezbjeđivanje uslova za rad u ovoj malo je reći izazovnoj sredini u kojoj radimo i funkcionišemo. Zaista cijenim vaše ogromne napore i iskreno sam zahvalna Branislavu Crnogorcu i Arijani Jahi. Hvala mojim najbližim saputnicima na ovom putovanju, Anđeli Samardžić, Toniju Miletiću, Larisi Cerić za svaki prešđeni kilometar, svaki zajednički trening i razgovor podrške kada je bilo teško. Možda u Pariz idemo samo Lara i ja, ali ne sumnjajte da Anđela i Toni posjeduju jednak kvalitet i siguran sam da je Los Anđeles njihov. Veliko hvala i mojim najbližim ljudima koji su potpuno operisani od žudoa, ali zbog mene znaju tačno koliko koja djevojka u mojoj kategoriji ima bodova i koja joj je omiljena tehnika. Dužna sam i veliku zahvalu najdivnijoj Ameri Delihasanović u sklopu tima prof. dr. Jasne Bajraktarević, rekla je Aleksandra Samardžić, pa dodala:

- Možda su ove kvalifikacije mogle i trebale biti bolje, sa više rezultata i medalja, ali samo ja i gore pobrojani ljudi znamo koliko je prepreka na našem putu bilo, a ja za sebe sa sigurnošću mogu reći da sam dala sve od sebe i uradila sve što je bilo u mojoj moći da uspijem. Bilo kako bilo, kvalifikacije su gotove, idemo na olimpijadu, a svako ko se imalo razumije u ovaj sport zna da uz puno truda i rada, malo vjere i sreće, tamo je sve moguće