XS
SM
MD
LG

Umičević: Propisi su jasni,Lokomotiva ne može u prvu ligu

RK Lokomotiva Brčko

Rukometaši Lokomotive neće u narednoj sezoni igrati u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske. Kao što je poznato klub iz Brčkog je u sezoni 2020/21. ispao iz premijerligaškog društva BiH i nakon toga nije se nigdje takmičio iako je trebao da bude dio prvoligaške konkurencije Republike Srpske od koje su odustali.

- Sve je jasno navedeno u propozicijama za takmičenje i sa te strane sve je kristalno jasno. U članu 9, navedenih propozicija piše da ekipa koja napusti bilo koje takmičenje na nivou Rukometnog saveza Republike Srpske ili RS BiH, nema pravo tri naredne takmičarske sezone da se plasira u viši rang takmičenja. To znači da je Rukometni klub Lokomotiva izdržao jednu sezonu što govori da ne mogu u narednom takmičarskom ciklusu nastupiti u m:tel Prvoj ligi - precizno je objasnio Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske.

Podsjećanja radi Brčaci su poslije dvogodišnje pauze minule sezone igrali u m:tel Drugoj ligi Republike Srpske, grupa „istok“.

- Propisi su jasni i oni se moraju apsolutno poštovati i primjenjivati. Imali smo ranije slučaj i sa Prijedorom koji je takođe bio odustao od Prve lige iako je u to vrijeme imao i drugu ekipu koja se takmičila u drugoligaškoj konkurenciji. Mi smo i tada postupili po propozicijama, kao što ćemo to uvijek raditi, i koje važe za sve klubove – dodao je Marinko Umičević.


Leotar 2 27 : 21 Perihel
Višegrad - HED 2 10 : 0 Hercegovac
Glasinac 32 : 40 Lokomotiva
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Lokomotiva 10 8 1 1 17
2 Perihel 10 6 1 3 13
3 Višegrad - HED 2 10 6 1 3 13
4 Glasinac 10 3 0 7 6
5 Leotar 2 10 3 0 7 6
6 Hercegovac 10 2 1 7 5