XS
SM
MD
LG

Start pod upitnikom

Prvenstvena sezona u Prvoj ligi RS za žene startuje 18. septembra, a u Ženskom fudbalskom klubu Čelik Doboj traje puna neizvjesnost. Naime, nedostatak finansijskih sredstava dovodi u pitanje start ekipe koja bi trebalo u prvom kolu u Doboju da bude domaćin.

O čemu se, zapravo radi?

"Pripreme za narednu fudbalsku sezonu počeli smo smo sa skromnim sredstvima očekujući da nam pristignu odobrena budžetska sredstva za takmičenje u ovoj godini. Međutim, još uvijek na žiro račun kluba nije stigla ni jedna marka tako da ne vidimo izlaz iz teške finansijske situacije. Treniramo u skromnim uslovima, a ovih dana treba da obavimo ljekarske preglede, uplatimo obaveze za uređenje terena, te obezbijedimo sredstva za odigravanje utakmice i plaćanje kamermana za snimanje utakmice koje je uvedeno od ove sezone. Za sve to mi sada nismo u mogućnosti da ispunimo obaveze tako da se nadamo, a i apelujemo na nadležne u gradskoj komisiji za sport da nam uplate bar dio predviđenih sredstava", ističu predstavnici Upravnog odbota ŽFK Čelik.

Treba naglasiti da je Ženski fudbalski klub Čelik jedini koji okuplja djevojčice sa ovih prostora i da trenutno ima 30 seniorki i 20 junuiorki koje treniraju. U prvoj prvenstvenoj sezoni Čelik je ostvario izvanredne rezultate i to osvajanjem trećeg mjesta u prvenstvu Prvge lige RS za žene, zatim plasmanom u četvrtfinale Kupa BiH, a učestvovao je i na više međunaradnih fudbalskih turnira za žene gdje je dostojno predstavio svoj grad i donio pehare i medalje.

Očekivati je da će i trenutni finansijski problemi biti prevaziđeni i da će gradske vlasti pomoći ovom jedinom ženskom fudbalskom klubu kako bi startovao u prvenstvenim okršajima u sezoni 2016/17. godini.


10 .kolo Prva liga RS
Proleter 0 : 5 Mladost Poljavnice
Čelik 2 : 0 Sloga Kakmuž-Petrovo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost Poljavnice 8 7 1 0 22
2 Sloga Kakmuž-Petrovo 8 5 0 3 15
3 Čelik 8 3 2 3 11
4 Proleter 8 3 1 4 10
5 Sokolac 8 0 0 8 0