XS
SM
MD
LG

Tradicionalni susreti veterana Kolektiva i Crvene zvijezde

U subotu 17. septembra biće nastavljeni tradicionalni susreti veterana Kolektiva i Crvene Zvijezde iz Obudovca u znak sjećanja na finalnu utakmicu za kup Sarajevskog lista za selo "Zadrugar" između ove dvije ekipe koja je odigrana prije 46 godina u Obudovcu gdje je pobjednik bila domaća ekipa poslije boljeg izvođenja penala.

To takmičenje je ostalo nezaboravno svim ljubiteljima fudbala. Afirmisalo je mnoge igrače, a utakmice je posmatralo po nekoliko hiljada gledalaca.

Nova vremena su učinili svoje i danas od fudbala iz tog vremena je ostala samo "sjenka".

U ovim klubovima su došli na ideju prije nekoliko godina da organizuju susrete veterana u znak sjećanja na taj dan. Susreti se organizuje svake godine naizmijenićno u Obudovcu i Međašima i oni su postali tradicionalni. U oba tabora ima igrača koji se pojave na terenu koji su bili i akteri tog finalnog susreta.

"Ta vremena su ostala iza nas i neponovljiva su. Čuvamo uspomene na njih i ovakva druženja nas podsjećaju na fudbal koji se tad igrao iz srca i velike ljubavi. Nadamo se da će i buduće generacije to održavati i njegovati", kaže Marko Nikolić, veteran Kolektiva koji je tad bio u sastavu ekipe iz Međaša.

Utakmica veterana Kolektiv - Crvena zvijezda (Obudovac) igra se u subotu u Međašima sa poćetkom u 17 sati.