XS
SM
MD
LG

Evrogol Antolovićeve!

Fudbalerke dobojskog Čelika ostvarile su i treći uzastopni trijumf u prvenstvu Prve fudbalske lige RS za žene. 

Ekipa ŽFK Čelik sa stručnim štabom u Zvorniku

Iako nisu bile efikasne kao u prethodna dva susreta, dobojske "amazonke" pokazale su svoju superiornost u svim elementima fudbalske igre nad skromnom ekipom debitanta iz Zvornika i to na njihovom terenu. 

Istina, prvo poluvrijeme proteklo je u nadmoćnoj, ali jalovoj igri gostujuće ekipe koja je povela golom najboljeg strijelca u ekipi i prvenstvu Ajle Okanović u 41. minutu. Međutim, domaće fudbalerke uspjele su u posljednjoj minuti prvog dijela da izjednače preko snalažljive Vasiljevićeve. Nakon pauze, u kojoj je trener Mladen Todorović ukazao svojim pulenkama na značaj utakmice i slabosti protivničke ekipe, uslijedila je prava opsada gola Drine. Rezultat dobre igre bio je drugi gol Čelikovih fudbalerki u 68. minutu. Bio je to ujedno i nejljepši trenutak na utakmici jer je izvrsna Nikolina Antolović uspjela da iz slobodnog udarca sa nekih dvadesetak metara pošalje pravi projektil u gol nemoćne Matijevićeve. Već tada je bilo jasno da lider na tabeli juriša ka većoj gol razlici, a to su ostvarili u 83. minutu kada je Azra Mešić savladala golmana domaćina i tako obezbijedila sigurnu pobjedu svojoj ekipi.

Utakmica je protekla u fer i korektnoj igri kao i lijepom gostoprimstvu domaće ekipe. Fudbalerke Čelika u narednom kolu očekuje najveće iskušenje i to susret sa Slogom iz Kakmuža u Doboju. Očekuje se da će na stadionu "Luke" uz podršku vjernih navijača dobojske "amazonke" ostvariti trijumf i tako obezbijediti titulu jesenjeg prvaka.

Rezultati 3. kola i tabela

U preostale dvije utakmice Sloga je deklasirala Centar 9:1, dok je Mladost odnijela bodova sa Sokoca. Bilo je 0:2.

ŽFK DRINA - ŽFK ČELIK 1:3 (1:1)

Strijelci: 0:1 Okanović (41), 1:1 Vasiljević (45), 1:2 Antolović (68), 1:3 Mešić (83). 
Stadion: Gradski u Zvorniku. 
Gledalaca: 100. 
Sudija: Slaviša Mazić (Vlasenica). 
Žuti kartoni: nije bilo. 

ŽFK DRINA: Mihajlović, Anđ. Šaran, Ana Šaran, Cvjetanović, Vasiljević, Perić (od 72. min. Andrić), Perić (od 76. min. Andrić), Stevanović, Matić, Radić, A. Stojkić, (od 46. min. Vikusić), T. Stojkić.

ŽFK ČELIK: Matijević, Antolović, Avdić, (od 89. min. Đulbić), Hasanić, J. Stojanović, Vrbičić, (od 85. min. Došlić), Az. Mešić, Pervan, Okanović, Tomas (od 46. min.  K. Stojanović), Am. Mešić.

Igrač utakmice: Nikolina Antolović (Čelik).


3 .kolo Prva liga RS
Sokolac 0 : 2 Mladost
Drina 1 : 3 Čelik
Sloga 9 : 1 Centar
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Čelik 3 3 0 0 9
2 Sloga 3 2 1 0 7
3 Centar 3 2 0 1 6
4 Mladost 3 1 1 1 4
5 Drina 3 0 0 3 0
6 Sokolac 3 0 0 3 0