XS
SM
MD
LG

Milošević: Napravio sam pravi potez dolaskom u Konjaspor

Nakon što je ljetos iz belgijskog Standarda prešao u redove Konjaspora, vezista Deni Milošević igrao u odličnoj formi i jedan je od najboljih igrača turskog superligaša u jesenjem dijelu sezone.

Njegov tim trenutno zauzima šesto mjesto u prvenstvu, dok su u debitantskom nastupu u Ligi Evrope završili takmičenje u grupnoj fazi. Bez obzira što je u Konjasporu tek nekoliko mjeseci, Milošević se uspio upisati u istoriju kao strijelac prvog pogotka u evropskim takmičenjima za ovaj turski klub.

Deni Milošević

- Ostvarili smo plasman u grupnu fazu Lige Evrope i u klubu su zadovoljni urađenim, jer ekipi nedostaje evropsko iskustvo da se uradi nešto više. Osvojili smo jedan bod i postigli dva pogotka, a ja sam postigao taj prvi u remiju protiv Brage na našem terenu, dok sam kod drugog bio asistent. Napravio sam pravi potez dolaskom u Konjaspor, jer sad igram u dobroj formi i dobio sam pravu priliku za dokazivanje. Sada se potpuno okrećemo turskom prvenstvu i Kupu, a imamo realne izglede da ponovo izađemo na evropsku scenu. Turski fudbal je u velikoj ekspanziji i timovi ulažu dosta novca u dovođenje kvalitetnih fudbalera, a po infrastrukturi ne zaostaju za ostatkom Evrope, dok je liga kvalitetnija u odnosu na belgijsku – rekao je Milošević.

U mlađim reprezentativnim selekcijama mladi vezista je nastupao za Belgiju, ali je onda odlučio da zaigra za mladu reprezentaciju BiH u kojoj je odigrao sedam mečeva i postigao jedan pogodak. Dobre igre u dresu Konjaspora su najbolja preporuka za poziv u A reprezentaciju.

- Rođen sam u Belgiji, ali moja porodica je iz Bosne, a moj otac Cvijan je dugo godina nosio dres tuzlanske Slobode. Sada imam rodbinu u Zvorniku i svakog ljeta rado odlazim tamo, a nadam se da će tako biti i ove godine. U mlađim selekcijama sam igrao za belgijsku reprezentaciju, a onda je uslijedio poziv iz BiH saveza i bez razmišljanja sam prihvatio da igram za mladu reprezentaciju. Odigrao sam sedam susreta i moram reći da smo imali kvalitetan sastav koji je imao potencijal da uradi puno više od onoga što smo napravili. Nekoliko igrača već konkuriše za najbolju selekciju BiH i sigurno je da će naslijediti sadašnje reprezentativce. Na meni je da vredno radim i treniram u Konjasporu i nastavim sa kvalitetnim partijama, a onda sigurno ni Baždarevićev poziv neće izostati – istakao je Milošević.

U turskoj ligi igra dosta igrača sa prostora bivše SFRJ, a u Konjasporu pored Miloševića nastupaju još Rijad Bajić, Amir Hadžiahmetović i Jagoš Vuković.

- Sjajno sam primljen u klubu upravo zbog toga što imam trojicu saigrača sa naših prostora. Odlično se slažemo i puno su mi pomogli u adaptaciji i privikavanju na život u Turskoj i prevazilaženju problema sa jezikom. Puno mi je značilo to što su me uputili u neke stvari, a i na terenu pričamo na našem jeziku što je sigurno prednost u odnosu na protivnike – kroz smijeh priča Milošević.

Fudbalska porodica
Porodica Milošević je ostavila dubok fudbalski trag na prostorima bivše SFRJ, a Denijev otac Cvijan i stričevi Zoran, Vitomir i Goran igrali su aktivno fudbal. Od 1981. pa do 1990. godine Cvijan Milošević je dres Slobode iz Tuzle oblačio 167 puta, a postigao je 29 golova. Nakon toga je imao uspiješnu karijeru u Belgiji gdje je nastupao za Lijež, Antverpen, Ekeren i Vesterlo. Stric Zoran je sa velikim uspijehom nosio dres Slobode, a Vitomir je iz Tuzle prešao u Željezničar, a karijeru je završio u Ajntrahtu, dok danas radi kao trener u Njemačkoj. Stric Goran koji živi u Zvorniku je nakon Slobode obukao dres Drine iz Zvornika i jedna je od legendi kluba.

Otac najveća fudbalska podrška
Prve fudbalske korake Deni Milošević je napravio uz oca Cvijana koji mu je i danas najveća fudbalska podrška.
- On je bio taj koji me je savjetovao i pružao najveću podršku tokom mog fudbalskog odrastanja. Od njega sam dosta naučio, a i danas mu se obratim za neki koristan savjet – zaključio je Milošević.