XS
SM
MD
LG

Efikasna Zvezda

Nije Crvena zvezda blistala protiv Florijane, ali je ostvarila odličan rezultat pred revanš meč na sredozemnom ostrvu – 3:0

Crvena zvezda – Florijana 3:0 (1:0)
Strelci: 1:0 – Boaći u 45+5. iz jedanaesterca, 2:0 – Srnić u 79, 3:0 – Boaći u 89. minutu.
Stadion: Rajko Mitić. Gledalaca: 25.000. Sudija: Matijas Gestranius. Žuti kartoni: Pepe (Florijana). Crveni karton: Srnić (C. zvezda), Ruiz, Baldaćino, Vela (Florijana) u 45+4. minutu.
CRVENA ZVEZDA: Manojlović, Stojković, Savić, Frimpong, Anđelković, Srnić, Le Talek, Donald, Milić (od 68. Milijaš), Rikardinjo (od 87. Adžić), Boaći (od 90+2. Pavkov). Trener: Vladan Milojević.
FLORIJANA: Haber, Pizani, Pepe, Baldaćino, Pizani, Ruiz, Nahar, Vela, Kijeza (od 46. Nijason), Varela (od 66. Žuninjo), Fontanela (od 61. Borg). Trener: Đovani Tedesko.

Iskoristili su crveno-beli sve slabosti rivala, greške njihove odbrane, a sve je krenulo od crvenog kartona i jedanaesterca u završnici prvog poluvremena. Boaći je bio precizan sa bele tačke, potom je u nastavku pogodio Srnić, a u 89. minutu još jednom Boaći.

Vladan Milojević je prednost dao mlađem golmanu, Filipu Manojloviću, dok je Damira Kahrimana ostavio na klupi. U veznom redu, šansu je dobio iskusniji Nemanja Milić, a među rezervama je bio Luka Adžić.

Da je Zvezda ponovo najtanja na mestu štopera videlo se u devetom minutu. Frimpong je očajno procenio let lopte, koja je došla do Varele, ovaj je raspalio po njoj sa više od 35 metara i pogodio stativu! Umalo šok za Delije na startu meča!

[su_youtube url=" https://youtu.be/vvxFFYATeWU"]Trener Zvezde je poručio da su snaga kluba za budućnost  crveno-beli podmladak.[/su_youtube]

Minut kasnije prva prilika i za crveno-bele, u posedu lopte bio je Boaći, koji je iz dobre pozicije šutirao pravo u golmana Florijane.

Slična priča i u nastavku, a do nove prilike za domaće čekalo se do 40. minuta. Ponovo je dobro centrirao Anđelković, ponovo je Boaći bio u skoku, ali je šutirao pravo u golmana gostiju.

Domaćin je imao loptu u nogama i inicijativu, ali je do odlične prilike došao tek u 26. minutu. Anđelković je maestralno centrirao sa leve strane, a Milić je glavom šutirao očajno, visoko preko gola, iz izgledne pozicije.

Dva minuta kasnije odbrana Maltežana je loše intervenisala, a Donald je šutirao sa 17 metara, neometan, ali je lopta otišla metar preko gola.

Sudije su pokazale pet minuta nadoknade u prvom poluvremenu, a tada je Zvezda postigla pogodak. I to posle prodora Milića, koji je prošao rivala, ušao u šesnaesterac, a oborio ga je Ruiz. Za to je dobio direktan crveni karton, a crveno-beli jedanaesterac.

Loptu je uzeo Boaći, koji je golmana Florijane Habera poslao u jednu, a šutirao je vrlo preciozno u drugu stranu za vođstvo svog tima - 1:0.

Imala je Zvezda u prvih pet minuta nastavka dve vrlo dobre prilike, prvu je propustio Boaći, koji je prevario golmana, ali je potom šutirao iskosa iz teške pozicije, bio je neprecizan. Potom je sa 18 metara pokušao Stojković, lopta je otišla tik pored stative gola gostiju.

Nije bilo preterano uzbudljivo sve do 79. minuta. Tada je Milijaš vrlo dobro izveo korner, golman Maltežana je očajno izbio loptu, a sa osam metara Srnić je naciljao i pogodio gol glavom – 2:0.

Novi korner Milijaša i novi gol Zvezde. Izveo je iskusni prvotimac crveno-belih korner i to sjajno, još jednom je golman Haber očajno intervenisao, ovoga puta je promašio loptu, a oaći taj poklon nije propustio – 3:0.