XS
SM
MD
LG

Leotar rutinski do bodova u Vlasenici

Vlasenica je doživjela još jedan poraz u nizu, koji ih je zakucao za dno tabele, izgubivši na svom terenu od Leotara, u utakmici 23. kola Druge lige Republike Srpske, grupa Istok.

Leotar je pokazao da je došao po bodove već u 11. minutu, kada  je,  poslije solo prodora u šesnastercu domaćina, Mićunović uputio snažan šut ispod prečke. Za drugi pogodak, u 26. minutu, krivac je golman domaćina Reljić, jer je istrčao izvan svog peterca, a Perović je lob udarcem, sa velike udaljenosti, uspio da zatrese mrežu i poveća vođstvo svog tima. Vlasenica je smanjila rezultat u 32. minutu odličnom akcijom Matića i Došića koji je lako savladao golmana Perišića. Došić postiže još jedan pogodak, u 38. minutu,  ali sudija je već signalizirao ofsajd poziciju. U 83. minutu Leotar je imao priliku da, nakon dosuđenog  kaznenog udarca, poveća rezultat, međutim golman Reljić je vještom reakcijom odbranio Perovićev šut sa bijele tačke. Ipak, samo tri minuta kasnije, nakon što je Perović  sa desne strane ubacio loptu,  Spaić je preciznim šutom uputio pravo kroz noge domaćeg  čuvara mreže i time postavio konačni rezultat utakmice, Vlasenica- Leotar 1:3.

 - Nastavili smo niz dobrih utakmica,  a to su zadnja četiri kola u prvenstvu i dvije utakmice Kupa RS, u kojima pobjeđujemo. Trudili smo se da se prikažemo u dobrom svjetlu i jednom dopadljivom  igrom, ali to danas nije bio slučaj. Naišli smo na čvrstog, mladog, poletnog protivnika, koji je tražio bodove spasa, i samo je naše iskustvo presudilo da iz Vlasenice odemo sa tri boda,  - kazao je Rajko Mičeta, trener Leotara.

Trener Vlasenice, Vladimir Janjić, smatra da je Leotar zasluženo odnio bodove.

 - Igra je na momente bila dopadljiva, izjednačena, ali iskustvo i jačina protivnika, brzina, spremnost  i vještina vladanja loptom je bila očigledna. Naša mlada ekipa je dala sve od sebe, ali bolje nije moglo. Sve manje mislim da imamo šanse za opstanak u ovoj ligi, ali borićemo se do kraja, jer ko zna šta se još može desiti, - rekao je Janjić.

Vlasenica - Leotar 1:3 (1:2)

Strijelci: Mićunović u 11, Perović u 26, Spaić u 86.  (Leotar), Došić u 32. (Vlasenica)

Stadion: Gradski

Gledalaca: 80

Sudija: Danijel Perić (Bijeljina)

Žuti kartoni: Borić, Mijatović, Petrović, Vuksić, Janjić, Reljić  (Vlasenica), Zečević, Cimirot, Mićunović (Leotar)

Vlasenica: Reljić, Čelić, Kovačević, Mijatović, Dubačkić (od 63. Radenović), Došić, Janjić, Matić (od 78. M. Petrović), Stanimirović (od 31. D.Petrović), Vuksić, Borić.

Trener: Vladimir Janjić

Leotar: Perišić, Janjić, Andrić, Pjaca, Šešelj, Zečević (od 53. Prelo), Perović, Cimirot, Mićunović, Ristić (od 64. Spaić), Todorović.

Trener: Rajko Mičeta

Igrač utakmice: Milorad Mićunović (Leotar)