XS
SM
MD
LG

Martens demolirao Bikove

Nedjeljni program u 17. kolu italijanske serije A obilježili su fudbaleri Napolija, preciznije napadač Dris Mertens. Reprezentativac Belgije je sa četiri komada torpedovao ekipu Torina i lansirao svoju ekipu na treće mjesto na tabeli.
 Na San Paolu je viđen vatromet golova, a konačan rezultat 5:3 dovoljno govori koliko je bio uzbudljiv susret Napolija i Torina.
Prvo poluvrijeme Sarijev tim odigrao je kao u transu, naročito Mertens, koji je u razmaku od 13. do 22. minuta kompletirao savršen het trik. Trener “bikova” Siniša Mihajlović je na poluvremenu svojim igračima poručio da krenu na sve ili ništa. Ispoštovali su ga sa tri pogotka, ali slaba je to utjeha jer je Napoli pridodao još dva preko Kirikeša i maestralnog Mertensa. Omaleni napadač je ovu utakmicu zaokružio majstorskim lob udarcem. Počasne golove za Torino dali su Beloti, Rozetini i Falke. Siguran trijumf kod kuće upisao je Udineze, Bolonja je kao gost počistila Peskaru, dok je Kijevo slomio otpor Sampdorije. U prvom meču dana Inter je golom Kandreve savladao Sasuolo. Rezultati:  Sasuolo – Inter 0:1 Napoli – Torino 5:3 Kijevo – Sampdorija 2:1 Udineze – Krotone 2:0 Peskara – Bolonja 0:3 Tabela: Juventus 42, Roma 35, Napoli 34, Milan 33, Lacio 31 i meč manje, Atalanta 29, Inter 27…