XS
SM
MD
LG

Partizan ogorčen zbog napada na vaterpoliste

Vaterpolo klub "Partizan" osudio je napad na mlade vaterpoliste ovog kluba u Zagrebu i poručio da se takve stvari ne dešavaju prvi put u Hrvatskoj, te da se nadaju da će napadači biti uhapšeni.
"Partizan je duboko uznemiren i razočaran mučkim napadom na njegove 15-godišnje sportiste. Naša djeca su u Zagreb došla da se sportski nadmeću sa svojim vršnjacima i da se u vodi bore za sportski rezultat. Na tradicionalnom turniru "Mali medo" naš klub učestvuje godinama i ovakvo nešto se nije dešavalo ranije, ali, nažalost, vidjeli smo da za sve ima prvi put", navodi se u saopštenju na sajtu kluba.
Iz "Partizana" poručuju da "ovakvi napadi nemaju veze sa ljudskim dostojanstvom i sportom, kao i da se ne dešavaju prvi put u Hrvatskoj". "Očekujemo od hrvatskih vlasti i policije da se slučaj ispita do kraja i da se uz asistenciju našeg konzularnog predstavništva prepoznaju počinioci i privedu pravdi. Konzul Republike Srbije i hrvatska policija su postupali primjereno međunarodnom pravu i kooperativno od trenutka kada se incident desio", navodi se u saopštenju. Vateropolo klub "Partizan" u potpunosti stoji, kako se navodi, iza svoje djece i njihovih roditelja i da će svim povrijeđenima dati podršku. "Kada se prikupe sve informacije klub će postupati u skladu sa svojim mogućnostima da se u budućnosti ovakve stvari ne dešavaju i da se sportisti Vaterpolo kluba Partizan maksimalno zaštite", dodaje se u saopštenju. Iz ovog kluba stiču da njihov cilj nije da raspiruju mržnju, o čemu govori i činjenica da su ostali do kraja turnira u Zagrebu. "Briga za zdravlje naših sportista je osnovni i najvažniji cilj i ne možemo da ostanemo mirni pred ovakvim događajima. Nadamo se da će sport ostati sportistima i da će biti izuzeti iz dnevnopolitičkih tenzija koliko god je to moguće", poručuju iz "Partizana", uz konstataciju da žele da prodube saradnju sa klubovima iz regiona. Crno-bijeli su zbog posljednjih dešavanja zakazali konferenciju u prostorijama kluba od 12.00 sati u ponedjeljak, 12. septembra. Dvadesetak maskiranih huligana napalo u Zagrebu šestoricu mladih srpskih vaterpolista koji tamo učestvuju na kadetskom vaterpolo turniru. Јednom vaterpolisti je slomljen prst, a više njih je zadobilo udarce u glavu šipkama i rukama. Mladi kadeti "Partizana" napadnuti u četvrtak naveče ispred restorana "Mekdonalds" u Zagrebu. Napad je prijavljen policiji koja je započela istragu protiv N.N. počinilaca.