XS
SM
MD
LG

Parker:Zviždite,neću da idem

Zvezdini navijači ne žele više da gledaju Parkera! Zvižducima tokom prijateljske utakmice sa Mordovijom, poslali su reprezentativcu Antigve i Barbude jasnu poruku.

- Šta se dogodilo? Fudbalska utakmica... – činilo se na početku razgovora da Džošua Parker nije raspoložen za priču.

Čuli ste stav publike sa zapadne tribine? - Deo fudbala... Nemate komentar? - Ako su naivni da mogu da ih ubede oni koji nemaju veze sa fudbalom, to nije moj problem. Mogu da mi zvižde koliko žele, ali ako sledeće nedelje postignem gol svi će hteti da mi budu prijatelji. Poslednji put kad sam proverio, shvatio sam da mi nisu potrebni novi prijatelji.
NISAM NA TRANSFER LISTI Džošui Parkeru su zasmetali naslovi da se nalazi na transfer listi ovog leta. - Rekli bi mi u klubu da su me stavili na transfer listu. Bilo bi u redu da se prenese izjava trenera, ne mogu da verujem da se piše bez provere. To je moć medija. Ne ide mi u glavu da se izmišlja. To je nezrelo i stvara lošu sliku o meni.
Vaš učinak je, priznaćete, ispod očekivanja? - Igrao sam 11 utakmica za Zvezdu, pa se očekuje da dam ne znam koliko golova. Možda su im očekivanja velika kao pre 20 godina, kad se igrala Liga šampiona. Ovo je drugi tim, novo vreme... Iznenadili su vas zvižduci? - Nisam očekivao zvižduke, ali me ne dotiču. Još jednom sam pogledao utakmicu protiv Kaiarata, bio sam među najboljima na terenu. Katai je bio dobar, Rajković je uvek na visokom nivou, a ja naročito u drugom poluvremenu. I posle drugog meča, trener se rukovao sa mnom i rekao da sam vrlo dobro igrao. Ako ne gledate samo kao prosečan navijač, koji očekuje da predriblam trojicu i dam gol, možete da primetite da su u revanšu i bek i štoper i zadnji vezni kretali ka meni, a njihov trener ih je dozivao da požure. Predstavljao sam opasnost za njih. Slaba je to uteha bez gola?
BEZ LJUTNJE Na trenutke deluje samouvereno i nadobudno, u suštini se Parker navijačima obraća pomirljivim tonom: - Navijači imaju pravo da komentarišu igrače, njihovo mišljenje može da se promeni. Nisam ljut.
- Znam da nisam uradio mnogo na tom meču, ali koliko vidim nisu ni ostali. Navijači ne bi trebalo da veruju svemu što pročitaju. Saigrači su mi rekli da se ne obazirem na komentare novinara, nego koncentrišem na ekipu. Od stranca su očekivanja veća? - Dobio sam zvižduke i zato što sam stranac. Doduše, zviždali su i Orlandiću. Šta je mogao da uradi za 60 minuta!? To je glupost. Svako može da ima lošu utakmicu. Sada ste pod još većim pritiskom? - To ne može da me poremeti. Jedini pritisak namećem sam sebi. Još se uklapam u sistem i način života u Srbiji. Bilo je onih koji su duže proveli ovde od mene, a igrali lošije. I nije im se zviždalo.
HOĆU DA OSTANEM Želite li da napustite Crvenu zvezdu? - Ne. Imam dugogodišnji ugovor.
Mogli ste golovima u Beogradu i Almatiju da preokrenete Zvezdinu evro sudbinu u ovoj sezoni? - Znam da sam promašio dve šanse. Zašto niko ne kaže da tim ne stvara mnogo šansi, nego da Parker od dve ne iskoristi nijednu!? Promašuju i Mesi i Ronaldo, nije ni njihova uspešnost stoodstotna. Sigurno je da nisam bio najgori na utakmici. Ako igrač napravi požrtvovan start, navijači komentarišu da je srčan. A epilog isti – izgubljena utakmica. Tapšali su iako smo izgubili od Mordovije, verovatno zadovoljni nečim. Da li vam je nešto rekao trener? - Zadovoljan je. Navijači koji ne dolaze na stadion prvenstveno da bi pevali nisu zadovoljni! A koga Zvezdina publika sa zapadne tribine obeleži zvižducima, ne ostaje dugo u klubu! Tako je na Marakani decenijama. Može li Parker da promeni istoriju?