XS
SM
MD
LG

Mamićima prijeti oduzimanje imovine

U medije u Hrvatskoj su procurili neki detalji istrage. Luka Modrić će najvjero vatnije svjedočiti o podudarnosti isplata s njegova računa i uplata koje su vršili Mamići.
Kada je  FK Dinamo, na osnovi za USKOK spornoga “aneksa ugovora o pro fesionalnom igranju”, najboljem hrvatskom fudbaleru Luki Modriću je isplaći vao milionske iznose, Modrić bi obično u roku od samo nekoliko dana s raču na podigao više od tri četvrtine iznosa, kojima bi se zatim gubio trag.
Štoviše, prema rezultatima uviđaja koje su zajedno proveli specijalno odjelje nje Poreske uprave i USKOK, s Modrićem su često u poslovnicu banke išli i članovi porodice Mamić. Samo nekoliko minuta nakon što bi Modrić podignuo novac s računa neki bi od Mamića na svoj, račun neke od firmi članova poro dice Mamić ili  na račun Zdravka Mamića na istom bankovnom šalteru uplaći vao takođe velike iznose. Ponekad bi ti iznosi sabrani,  u zbiru odgovarali iznosu koji je nekoliko minuta prije podigao Modrić.
Na osnovi ovih uviđaja, koji je Poreskaa uprava pribavila od poslovnice Hypo banke u kojoj je Modrić imao svoj  račun u kunama, a do kojih su došli kontro lom isplata s tog računa, USKOK sumnja da je novac koji bi Modrić nakon sv ojeg transfera u Totenhem dobio od FK Dinama zapravo bio proslijeđen Zdra vku Mamiću, te da su oni od Modrića zaradili 52 miliona kuna. Identičnih situacija evidentirano je još nekoliko, a ako su u pitanju slučajnosti , protagonisti će ih morati detaljno pojasniti. Međutim, upravo na osnovi ovih podataka nadležni županijski sudovi juče su počeli veliki niz blokada imovine    porodice Mamić, od blokada računa firmi i lica preko vozila, među kojima je i Mamićeva jahta te mnoge nekretnine.