XS
SM
MD
LG

Ko je u baražu

Nakon današnjih utakmica posljednjeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji poznato je šest od osam reprezentacija koje će učestvovati u baražu. 

Direktni plasman su obezbijedile selekcije Islanda, Belgije, Španije, Engleske, Poljske, Srbije, Njemačke, a to bi mogla učiniti i Francuska ukoliko pobijedi Bjelorusiju ili da remiziraju ako Švedska ne pobijedi u Holandiji dok ćemo osmog direktnog putnika saznati nakon sutrašnje utakmice između Portugala i Švajcarske. Pobjednik u tom duelu će ići direktno na Svjetsko prvenstvo u Rusiju s tim da Švajcarcima odgovara i neriješen rezultat dok će poraženi u baraž zajedno sa Danskom, Italijom, Sjevernom Irskom, Republikom Irskom, Hrvatskom i Grčkom.

Najlošija drugoplasirana reprezentacija je Slovačka. Prema trenutnom FIFA rankingu nositelji bi trebali biti Portugal/Švajcarska, Italija, Hrvatska i Sjeverna Irska. Žrijeb baraža je na programu 17. oktobra u 14 sati u Cirihu , prvi susreti se igraju od 9. do 11. novembra, a revanši od 12. do 14. novembra tekuće godine.

 

Ukrajina - Hrvatska / FOTO:EPA