XS
SM
MD
LG

Trnovica sigurno do bodova

Derbi 17. kola Regionalne lige, grupa Istok, odigran je u Trnovici, gdje je drugoplasirana domaća ekipa ugostila trećeplasiranu Vlasenicu. Trnovica je ubilježila ubjedljivu pobjedu od 4:2 i tako se revanširala Vlasenici za prvi poraz u jesenjem dijelu prvenstva.

Domaća ekipa je brzo došla do vođstva od 1:0, već u 6. minutu, kada je Jurošević uposlio D.Mićića koji je sigurnim udarcem zatresao mrežu Vlaseničana. I za drugi pogodak u 20. minutu najzaslužniji je Jurošević, koji je preciznim pasom između gostujuće odbrane, dodao loptu Maksimoviću, a ovaj je pogodio za 2:0. Do kraja poluvremena nije bilo nekih izglednijih prilika, pa se na odmor otišlo sa ubjedljivim vođstvom domaće ekipe. U drugom vremenu Vlasenica je krenula ofanzivnije prema golu domaćih, ali Milovanović na samom početku propušta odličnu priliku da smanji prednost domaće ekipe. Do vođstva od  3:0 Trnovicu dovodi kapiten Simić, koji se najbolje snašao ispred gola gostiju, nakon izvedenog kornera. Vlasenica  15 minuta prije kraja odličnim pogotkom novajlije u ekipi Pejanovića, smanjuje rezultat na 3:1. Osam minuta kasnije, nakon igranja rukom jednog od domaćih igrača u kaznenom prostoru,  sudija Lazić pokazuje na bijelu tačku, sa koje svoj drugi pogodak postiže Pejanović. U samom finišu Mićić je sa lijeve strane, poslije prodora, centrirao u kazneni prostor, gdje Cvjetinović povratnom loptom upošljava Maksimovića, koji je još jednom savladao golmana Kovačevića.

Nakon ovog poraza, Trnovica se zadržala na drugom mjestu, dok su Vlaseničani pali na četvrtu poziciju.

„U jesenjem dijelu prvenstva imali smo odličnu seriju utakmica, u kojoj smo doživjeli samo dva i to minimalna poraza. Jedan od njih je bio u Vlasenici, u drugom kolu. Nakon toga vezali smo čak šest utakmica u kojima nismo primili nijedan pogodak. Pored toga što smo željeli da prvi meč pred svojom publikom završimo trijumfom, pred susret sa Vlaseničanima bili smo dodatno motivisani da im se osvetimo za bodove koje su nam uzeli u gostima, u čemu smo i uspjeli. Iako u timu nije bilo nekih standardnih igrača, pokazali smo da na svom terenu ne damo bodove“, kazao je Zdravko Mićić, prvotimac Trnovice.

Trnovica – Vlasenica 4:2 (2:0)

Stadion u Trnovici

Gledalaca: 60

Sudija: Boško Lazić (Zvornik)

Strijelci: 1:0 D.Mićić u 6, 2:0 Maksimović u 20, 3:0 Simić u 63, 3:1 Pejanović u 76, 3:2 Pejanović u 84. (jedanaesterac), 4:1 Maksimović u 87.

Žuti kartoni: Radović, D.Mićić, Radić (Trnovica), D.Petrović, Mijatović, Vuksić (Vlasenica)
Trnovica: Savić, Marković, Radović, Jurošević (od 78. V.Mićić), Z.Mićić, D.Mićić, Maksimović, Đokić, Tanacković (od 67. Cvjetinović), Simić, Radić (od 74. N.Perić)

Trener:

Vlasenica: D.Kovačević, M.Kovačević, D.Petrović (od 72. Majstorović), Mijatović (od 40. Radenović), Vuksić, Božić, Došić, Čelić, Sekulić, Milovanović, Pejanović

Trener: Vladimir Janjić

Igrač utakmice: Mirko Jurošević (Trnovica)

OFK Trnovica