XS
SM
MD
LG

PFS Istočno Sarajevo izbacio NS Kantona Sarajevo

Fudbaleri amaterske reprezentacije PFS Istočno Sarajevo plasirali su se u polufinale Kupa Regija nakon što su danas u revanš meču poraženi od NS Kanton Sarajevo sa 2:1.

Podsjećamo, u prvom meču je bilo 2:1 za PFS Istočno Sarajevo u utorak, no ovaj područni savez je uložio žalbu N/FS Bosne i Hercegovine zbog kršenja propozicija takmičenja, te je na današnjoj hitnoj telefonskoj sjednici Takmičarske komisije uvažena ta žalba i PFS Istočno Sarajevo je dobio pobjedu za ''zelenim stolom'' 3:0, tako da su tu prednost uspjeli sačuvati danas u Sarajevu u revanš meču.

Domaći su stigli do pogotka u 34. minutu, a strijelac je bio Amar Kahrović. Sve do finiša meča čuvali su taj rezultat, a onda je mrežu Ismira Mudželeta zatresao rezervista Marko Blagojević. Konačnih 2:1 postavio je u sudijskoj nadoknadi Radoš Đukić.

PFS Istočno Sarajevo se plasirao u polufinale, gdje je juče prolaz obezbijedio PFS Gradiška, a bez borbe je do polufinala prošao NS Zeničko-dobojskog kantona.  Žrijebom će biti odlučeno koja ekipa direktno ide u finale, a koje dvije će igrati polufinale.

NS KANTONA SARAJEVO – PFS ISTOČNO SARAJEVO 2:1 (1:0)
Stadion Koševo II
Gledalaca: 150
Sudija: Dario Karačić (Čitluk)
Strijelci: 1:0 Kahrović 34, 1:1 Blagojević 89, 2:1 Đukić 90+1
Žuti kartoni: Kahrović, Đukić (NS KS), Janković, Milinković, Elez, Tešanović (PFS IS)
Crveni karton: Anes Džafo (NS KS) 80

NS KS: Mudželet, Ahmetović, Korać (od 52. Ćimić), Kahrović, Mušić, Japalak, Đukić, Ibrica (od 52. Trnka), Džafo, Ajanović, Adžić (od 69. Zuberović)

PFS IS: Pajević, Kuljanin, Elez, Frganja, Janković, Mičić (od 24. Lučić), Bjelica (od 67. Blagojević), Vitković, Milinković, Tešanović, Živković (od 61. Koprivica)