XS
SM
MD
LG

Ljubiša Majdov najbolji trener Evrope!

Trener Džudo kluba Crvena zvezda, reprezentacije Srbije i Džudo kluba Randori iz Istočnog Sarajeva, Ljubiša Majdov, proglašen je večeras na gala svečanosti Evropske džudo unije (EJU) za najboljeg trenera Evrope.

Iza Ljubiše Majdova su u karijeri veliki rezultati, po kojima je postao prepoznatljiv u džudo svijetu. Kao trener svojih džudista stigao je do 25 EJU medalja osvojenih na evropskim kupovima, 16 balkanskih, devet medalja sa evropskih prvenstava, 3 IJF medalje osvojene na Grend prijevima i Grend slemovima, jednu sa Olimpijskih igara mladih u Nanđingu,  naravno, svjetsko zlato 2017. godine, kada se njegov sin Nemanja popeo na svjetski tron u Budimpešti, i konačno danas srebro sa Evropskog prvenstva u Tel Avivu kada je ponovo Nemanja Majdov stigao do medalje.

Ljubiša Majdov je stvarao istoriju džudoa Republike Srpske i Srbije. 2014. godine na Evropskom prvenstvu za juniore je postavio standarde kada su se na postolju našli Nemanja i Stefan Majdov. U istoriji džudoa do tog uspjeha porodice Majdov, sa Ljubišom kao trenerom na čelu, nije se dogodilo da dva brata u istoj kategoriji zauzumu mjesta na pojbedničkom postolju. Osvajanje Svjetske titule u Budimpešti bila je samo kruna napornog rada, i tu naravno nije kraj.

Nagradu za najboljeg trenera Evrope Ljubiša Majdov je primio od predsjednika EJU Sergeja Solovečika.