XS
SM
MD
LG

Milići jedinstveno na sedmo mjesto

Derbi 24. kola, između dvije najuspješnije ekipe regionalnog Istoka u proljećnoj polusezoni, Milića i Jedinstva iz Roćevića, završen je ubjedljivom pobjedom domaće ekipe i rezultatom 3:1.

Domaća ekipa dolazi do vođstva već u 2. minutu nakon dobro uigrane akcija Ružičića i Marinkovića, kada najbolji strijelac Milića u proljećnom dijelu, izlazi sam pred protivničkog golmana i rutinski smješta loptu u mrežu. Taj pogodak  je poremetio koncepciju igre gostiju, što domaća ekipa koristi da u potpunosti preuzme terensku inicijativu.  Nakon nekoliko  propuštenih šansi, u 20. minutu, u jednoj polukontri Vidović prima loptu na šesnaest metara i jakim udarcem pogađa donji desni ugao mreže golmana Lakića, za 2:0. Ostatak prvog dijela protiče u sigurnoj igri domaćih i slabim pokušajima gostiju da promijene rezultat. U drugom poluvremenu Jedinstvo  je ofanzivnije zaigralo, dok  Milići vrebaju priliku iz kontranapada. U 74. minutu, nakon jedne izgubljene lopte Vidovića, slijedi centaršut sa lijeve strane, a Marković, u pokušaju da izbije loptu ispred napadača ekipe iz Roćevića, Nikolića,  nespretno reaguje i prvi put u ovoj polusezoni zatresla se mreža odličnog čuvara mreže  Đorđića. Ipak, Milićani ne dozvoljavaju da ih ovaj autogol poremeti i samo dva minuta kasnije Došić, šutom sa sedamnaest metara, povećava vođstvo na 3:1, što je bio i konačni rezulat utakmice.

U timu iz Milića kažu da su u ovaj susret ušli s namjerom da nastave seriju dobrih rezultata.

„U  derbiju kola, kako smo i očekivali, odigrana je jedna prava utakmica u velikom ritmu i dobroj igri obje ekipe. Željeli smo da nastavimo pobjedničku seriju, što nam se i ostvarilo. Zadovoljni smo rezultatom i novim bodovima, ali pošto se već za vikend igra novo kolo, nema puno vremena za priču, nego se okrećemo utakmici sa Šekovićima. Napokon smo zasjeli na sredinu tabele, tačnije  na 7. mjesto, ali se nadam da ćemo već nakon predstojećeg susreta, napredovati na tabeli“, ističe Mirko Marinković, prvotimac Milića.

Milići – Jedinstvo (Roćević) 3:1 (2:0)

Stadion Supač polje

Gledalaca: 90

Sudija: Milana Marković (Milići)

Strijelci: 1:0 Marinković u 2, 2:0 Vidović u 20, 2:1 Marković (autogol) u 74, 3:1 Došić u 76.

Žuti kartoni: Stanojević, Ikić (Jedinstvo)

Milići: Đorđić, Jolović, Vidović, Ćirković, Ružičić, D.Jovanović, Marinković, Antunović, Lazić (od 65. Šargić), Marković, Teodorović (od 46. Došić)

Trener: Ranko Lalović

Jedinstvo: Lakić, B.Stanojević, Tomić, Ristić (od 59. Stojanović), D.Stanojević (od 70. Vasić), Ikić, Ilić, Sekulić, Nikolić, Tokanović

Igrač utakmice: Mirko Marinković (Milići)

 

FK Milići