XS
SM
MD
LG

Veterani Gubera ponovo na fudbalskom terenu

Veterani Gubera odigrali su u Kikačima prijateljsku utakmicu sa ekipom Mladosti. Iako je rezultat bio u drugom planu, susret je završen sa po tri pogotka obje ekipe, odnosno remijem 3:3. Strijelci za Srebreničane su bili: Adis Cibralić, Armin Hasanović i Haris Alić.

Na inicijativu Adisa Cibralića, predsjednika FK Guber, prije nepunih mjesec dana okupila se veteranska ekipa ovog kluba.

„Guber je ekipa sa dugogodišnjom tradicijom i mnogo je odličnih fudbalera prošlo kroz njegove selekcije. S obzirom da je nekada, u sklopu kluba, djelovala i sekcija veterana, došao sam na ideju da se ponovo okupimo, treniramo i igramo, kako bismo čuvali sjećanje i na sve ranije fudbalere i tradiciju kluba koga svi volimo. Tahsin Hadžiarapović je imao zadatak da okupi veterane i njega smatramo svojim selektorom.  Nas dvadesetak  se odazvalo i već 15. 4. smo odigrali prvu utakmicu u Kalesiji, sa veteranskom ekipom Zux 4. Danas smo bili gosti kod naših prijatelja u Kikačima, a već u narednom periodu planiramo i susrete sa ostalim ekipama u regiji. Smatram da je ovo još jedna pozitivna sportska priča u Srebrenici i daćemo sve od sebe da  u narednom periodu još ozbiljnije poradimo na organizaciji i okupljanju veterana Gubera“, kazao je Cibralić.

U veteranskoj ekipi Gubera su:  Sead Alić, Adis Cibralić, Haris Alić, Armin Hasanović, Faruk Hasanović, Emir Jašarević, Mirzet Avdić, Ibrahim Pašalić, Aziz Smajić, Azir Osmanović, Šerif  Begić, Ratko Milinković i  kapiten Lazo Đurić.