XS
SM
MD
LG

Njemci ispali, Lev ostaje

Selektor Njemačke Joahim Lev ostaće selektor te fudbalske reprezentacije po završetku Svjetskog prvenstva u Rusiji bez obzira na rezultat, rekao je danas predsjednik Fudbalskog saveza Njemačke (DFB) Rajnhard Grindel.

"Prije početka Mundijala, Izvršni odbor DFB odlučio je da produži ugovor sa Joahimom Levom do 2022. godine, pošto vjerujemo da niko drugi neće bolje izvjesti promjene i neophodnu rekonstrukciju ekipe po završetku Svjetskog prvenstva", rekao je Grindel.

Grindel je podsjetio da je osim Mundijala 2014. godine, Lev sa reprezentacijom prošle godine osvojio Kup konfederacija i to sa podmlađenim timom.

"Pokazao je da može da oformi impresivan tim koji je igrao odličan fudbal sa mladim igračima. Čak i ako reprezentacija ispadne u prvoj fazi turnira u Rusiji, Lev će ostati", naveo je predsjednik njemačkog saveza.

Lev je od 2004. godine bio asistent tadašnjem selektoru Njemačke Jirgenu Klinsmanu, a ekipu je preuzeo dvije godine kasnije na Svjetskom prvenstvu.

On je za to vrijeme predvodio Njemačku do polufinala na svakom turniru.

Njemačka je loše počela turnir u Rusiji, pošto je izgubila od Meksika sa 0:1. Ekipa Joahima Leva je golom Tonija Krosa u nadoknadi vremena pobijedila Švedsku u drugom kolu i danas joj je potrebna pobjeda protiv Južne Koreje sa najmanje dva gola razlike kako bi se sigurno plasirala u osminu finala, bez obzira na ishod utakmice Meksiko-Švedska.

FOTO:fifa.com


Južna Koreja 2 : 0 Nemačka
Meksiko 0 : 3 Švedska
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Švedska 3 2 0 1 6
2 Meksiko 3 2 0 1 6
3 Južna Koreja 3 1 0 2 3
4 Nemačka 3 1 0 2 3