XS
SM
MD
LG

2 : 1
Poluvreme
0 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Rudari istopili Čelik

25.10.2017 Administrator DC

  

Fudbaleri  Čelika danas su u Prijedoru odigrali utakmicu 1/8 finala Kupa BiH protiv domaćeg Rudara. Zeničani su u ovaj duel ušli bez šest standardnih igrača, ali i oslabljeni htjeli su proći među osam najboljih u ovome takmičenju.

Prvo poluvrijeme bilo je veoma loše, nezanimljivo, iako je Čelik imao par prilika na odmor se otišlo s rezultatom 0:0. U drugom poluvremenu Čelik je krenuo dosta ofanzivnije, ipak Rudar nije iskoristio nekoliko šansi nakon grešaka odbrane Čelika, a kazna za to stigla je u 70.minuti. Aldin Šišić kapiten Zeničana pogodio je za vodstvo gostiju 0:1.

Kada je 20-tak navijača Čelika koji su danas stigli u Prijedor da daju podršku svojim ljubimcima mislilo da će njihov tim proći u dalju fazu takmičenja došlo je do preokreta.

Tragičar i najgori pojedinac utakmice stoper Emrah Hasanhodžić prvo je u 74.minuti postigao autogol za 1:1, a samo pet minuta kasnije Jakupović u 79.minuti nakon greške Hasanhodžića pogađa za 2:1 i vodstvo Rudara.

Do kraja utakmice Čelik nije uspio da izjednači rezultat, te je Rudar slavio 2:1 i izbacio Čelik iz dalje faze takmičenja,piše sportzdk.ba

RUDAR PRIJEDOR - ČELIK  2:1 (0:0)

RUDAR PRIJEDOR: Šarac, Vejnović, Jakupović, Jandrić, Pecelj, Jaćimović, Pekija, Popović, Šakić, Davidović, Lolić

ČELIK: Marković, Hasanhodžić, Jurković, H. Adilović, Kadrić, Hafizović, Mehić, Šabanović, Šišić, Duraković, T. Adilović

Emrah Hasanhodžić / FOTO: : sportzdk.ba

Ostalo BiH Ostalo BiH Kup BiH Rudar Prijedor Čelik
mario172 je ocenio igrača
mario172 je ocenio igrača
mario172 je ocenio igrača
mario172 je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača