XS
SM
MD
LG

1 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Prvenac Grafičara u Prvoj ligi

10.08.2019 srbijasport.net

Pre početka utakmice pehar za osvojeno prvo mesto u Srpskoj ligi Beograd za prethodnu sezonu, ekipi Grafičara je uručio predsednik FSB Ilija Petković. Na prvoligaškom debiju pred svojim navijačima Grafičar je uspeo da pobedi i osvoji sva tri boda.
Nije sve počelo idealno po domaćina, jer je igrač Žarkova Kovačević propustio dve idealne prilike za postizanje pogotka. Najpre je u 16. minutu sa 14 metara lepo šutirao, ali zamalo neprecizno, a onda je dva minuta kasnije propustio zaista kolosalnu priliku. Naime u tom 18. minutu je Bogdanovski lepo prodro po desnoj strani i povratnom loptom izbacio čitavu odbranu Grafičara, Kovačević je sa par metara šutirao, a ispred prazne mreže se našao Mrkela i spasao svoj gol.
Posle jedne bezopasne akcije po levoj strani u 35. minutu, lopta je ubačena u kazneni prostor gostiju gde ju je nespretno rukom zakačio Radenović, a sudija Stamenković je pokazao na kreč. Siguran izvođač i ispostaviće se strelac pobedonosnog gola je bio centarhalf Marjanović.
U drugom poluvremenu Žarkovo je preuzelo inicijativu i u želji da izjednači, najbolju šansu je propustio Aničić u 52. minutu kada je iskosa sa ivice kaznenog prostora pogodio prečku. Samo 5 minuta kasnije su i domaći mogli stići do pogotka, ali je Marong bio neprecizan i sa peterca glavom loptu poslao kraj stative.
Napadi Žarkova nisu jenjavali, ali se Grafičar umešno branio. Pokušavali su gosti šutevima sa distance, a najbliži izjednačenju su bili u nadokanadi vremena kada je Čudić snažno šutirao sa 18 metara, a vratar domaćih Savić lepom intervencijom ugasio i poslednju nadu Žarkova da uzme makar jedan bod.
Prvenstvo se nastavlja već u sredu vanrednim kolom kada Grafičar gostuje u Kruševcu, Trajalu, dok Žarkovo dočekuje vrlo dobru ekipu Novog Pazara.

GRAFIČAR - ŽARKOVO 1:0 (1:0)

STADION: Rajko Mitić - iza južne tribine. GLEDALACA: 300. GL.SUDIJA: Stamenković Ivan. POM.SUDIJE: Bogićević Goran i Radoičić Nenad. STRELAC: Marjanović 36.min (k.u.) (Grafičar). ŽUTI KARTONI: Konatar, Marjanović i Mrkela (Grafičar), Marković, Škorić i Petrović (Žarkovo).
GRAFIČAR: Savić, Stanojev (Govedarica), Konatar, Stojić, Marjanović, Mrkela, Vidić, Gavrić (Jočić), Marong (Đorđević), Dabić, Fićović.
ŽARKOVO: Kirovski, Milošević, Marković, Šiškov, Bogdanovski (Mihajlović), Kiković, Škorić, Petrović (Nikolić), Kovačević (Čudić), Radenović, Aničić.

Lige Srbije Lige Srbije Prva liga Srbije RFK Grafičar OFK Žarkovo
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača