XS
SM
MD
LG

Cazoo Baskonia Vitoria-Gasteiz
19.10.2022 20:30
92 : 75
1/4
23 : 24
2/4
17 : 23
3/4
: 10
4/4
33 : 18
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Baskonija porazila i Zvezdu

20.10.2022 Administrator DC

Košarkaši Crvene zvezde mts porazom su započeli duplo kolo u Španiji. Poraz našoj ekipi je nanela Baskonija rezultatom 92:75 (23:24, 19:23, 17:10, 33:18). Zvezda je gotovo ceo meč bila ravnopravan protivnik, međutim 19 trojki domaćina su potpuno prelomili meč u poslednjoj deonici.

 

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde je bio Luka Mitrović sa 17 poena (uz 8 skokova),pratio ga je Dobrić koji je ubacio 14 poena, dok su Bentil i Ivanović dodali 11.

Sjajna košarka viđena je odmah u prvoj deonici koja je bila izuzetno efikasna. Obe ekipe su raspoložene ušle u meč, dok je odbrana bila nešto slabija na obe strane. Luka Mitrović i Stefan Marković bili su zaslužni za dobru organizaciju napada crveno-belih, dok je poenterski prednjačio Bentil sa 10 poena. Naši košarkaši su ovaj deo igre završili sa poenom prednosti (23:24).

Druga četvrtina nastavljena je u istom ritmu, na obe strane.  Crvena zvezda je bila dosta bolji protivnik, ali je domaćina u životu držao maestralni Markus Hauvard koji je već na polovini utakmice imao 19 poena. Uprkos tome, naša ekipa je kontrolisala utakmicu, pronalazila racionalna rešenja u napadu koja su joj donela rezultatsku prednost.

Povratak Stefana Markovića iz povrede bio je značajan za Zvezdu, što se videlo u igri kojom je on izvanredno komandovao. Već na poluvremenu su bila tri dvocifrena igrača, Mitrović 13 poena (uz 6 skokova), dok su Dobrić i Bentil dodali po 10. Crveno-beli su na pauzu otišli sa pet poena prednosti (42:47).

Početak drugog poluvremena je sa sobom doneo velike probleme koji su se ogledali u jako lošem napadu naše ekipe, koja nije postigla koš preko četiri minuta na početku treće deonice. Prednost sa poluvremena se vrlo brzo istopila, međutim ni Baskonija nije u potpunosti uspela da dođe do svoje prepoznatljive igre u napadu, te je njihova najveća prenost u ovom delu igre iznosila šest razlike (59:53). Krajem deonice Zvezda je uspela da se oporavi, što je rezultiralo egalom (59:57).

Uprkos nešto lošijoj igri Crvene zvezde, ekipa Baskonije je u poslednjoj deonici uspevala da pogađa nemoguće šuteve za tri poena koji su joj doneli dvocifrenu prednost (75:64). Izabranici Vladimira Jovanovića su nastavili da se bore, a zahvaljujući Filipu Petruševu koji je postigao 8 uazstopnih poena razlika je smanjena na 6 poena tri minuta pre kraja. Međutim, domaća ekipa je nastavila sa pogađanjem teških šuteva koji su prelomili utakmicu.

Kk Crvena zvezda mts: Holand, Lazarević, Adams 3, Mitrović 17, Lazić 2, Martin 2, Dobrić 14, Raduljica, Ivanović 11, Marković 5, Petrušev 10, Bentil 11;

Baskonija: Hauvard 30, Tompson 18…

Crveno-beli su bili oslabljeni na bekovskim pozicijama, jer su izostajali Nemanja Nedović i Luka Vildoza koji nije bio registrovan za ovaj meč.

Ekipa Crvene zvezde putuje u četvrtak u ranim jutarnjim časovima putuje u Madrid na utakmicu sa ekipom Reala koja je na programu u petak.

Međunarodna koÅ”arka Međunarodna koÅ”arka Euroleague Cazoo Baskonia Crvena zvezda mts
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača