XS
SM
MD
LG

89 : 91
1/4
16 : 31
2/4
23 : 23
3/4
: 14
4/4
25 : 23
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Partizanu bodovi u Atini

04.11.2022 Administrator DC

Panatinaikos - Partizan

Parni valjak je zabeležio važan trijumf u Atini! Košarkaši Partizana Mozzart Bet su savladali Panatinaikos u OAKA areni sa 89:91 i tako došli do treće pobede u najkvalitetnijem evropskom takmičenju! Uvod u utakmicu bio je veoma lep jer je domaća publika ovacijama dočekala trenera Željka Obradovića i Joanisa Papapetrua koji je po prvi put u Atini igrao protiv tima koji je prethodne sezone predvodio kao kapiten. 

Furiozan start Parnog valjka, doneo je početnu prednost koja je ubrzo postala dvocifrena! Čak 31 postignut poen u prvoj deonici i tek 16 primljenih i to nakon trojke domaćih sa skoro 25 metara u poslednjoj sekundi, doneli su crno-belima sigurnost pred nastavak susreta. 

Domaći tim je pokušavao na sve načine da stigne prednost Partizana Mozzart Bet. Nakon 20 minuta igre, domaći su prišli na -13, da bi serijom od 7:0 početkom treće deonice domaći tim uneo neizvesnost u večerašnji duel. Ipak, crno-beli su imali spreman odgovor na sve pokušaje domaćih, pa je Kevin Panter trojkom na nešto više od 3 minuta pre kraja susreta ponovo učinio prednost Partizana dvocifrenom. Tada je usledio i kraći prekid susreta, usled ubacivanja predmeta na teren od strane navijača domaćih. 

Meč je ubrzo nastavljen, a domaći sastav je uspeo da se približi crno-belima, ali ne i da ugrozi pobedu Parnog valjka. Treću u šest odigranih kola Evrolige. 

Na konferenciji za medije održanoj posle meča, trener Partizana Mozzart Bet Željko Obradović je izjavio: 

"Verujem da je bila veoma dobra utakmica. Očigledno je da je svima jasno da smo odigrali dva različita poluvremena. U prvom delu meča smo igrali veoma dobro, lopta se kretala na odličan način. Bili smo strpljivi i nalazili smo najbolja rešenja. Naravno, u svlačionici smo rekli da će drugo poluvreme biti drugačije jer se Panatinaikos uvek trudi da se bori do kraja. To se i desilo. Neke izgubljene lopte, neki laki poeni i oni su se vratili u meč. Utakmica je rešena u poslenjim minutima, sekundama gde smo doneli neke dobre odluke. Čestitam mojim igračima na pobedi ali i Panatinaikosu na dobroj utakmici", poručio je Obradović. 

Panatinaikos: Kalaicakis 3, Volters 17, li 4, Papajanis 10, Bohoridis, Vilijams 14, Kalaicakis, Bejkon 17, Ponitka 12, Grigonis 9, Mancoukas, Gudaitis 3 

Partizan Mozzart Bet: Vukčević, Ledej 13, Koprivica, Panter 29, Papapetru 2, Egzum 12, Jovanović, Glas, Lesor 15, Trifunović, Anđušić 10, Madar 10

(Foto: EuroLeague / Panathinaikos, video: Panathinaikos) 

Preko 100 dječaka FK "Glasinac 1936" i FK "Sokolac" u pratnji trenera otputovalo je danas u Beograd na utakmicu Partizana i češkog Slovackog.

Ovo je još jedan nastavak sjajne saradnje beogradskog velikana i fudbalskih klubova sa područja naše opštine, napisao je načelnik Sokoca Milovan Bjelica na fejsbuk stranici i dodao:

Zahvaljujem se FK "Partizan", predsjedniku Miloradu Vučeliću, a posebno Draganu Trailoviću, članu UO Partizana i Maji Krstajić, zaduženoj za finansijski sektor koji su u potpunosti finansirali današnje putovanje. U narednom periodu zajedno planiramo osnivanje Kluba prijatelja FK "Partizan" u Sokocu.

 

Međunarodna košarka Međunarodna košarka Euroleague Panathinaikos OPAP Partizan NIS
Mici22 je podelio utakmicu
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača