XS
SM
MD
LG

Partizan NIS Beograd
24.03.2023 20:00
Olympiacos Piraeus
90 : 75
1/4
27 : 22
2/4
12 : 12
3/4
: 18
4/4
30 : 23
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Partizan razbio i Olimpijakos

24.03.2023 kurir.rs

U okviru 30. kola Evrolige koÅ”arkaÅ”iĀ PartizanaĀ pobedili su Olimpijakos rezultatom 90:75.

JoÅ” pre meča, znali su izabranici Željka Obradovića da bi eventualnom pobedom protiv Olimpijakosa napravili ogromnu stvar kada je reč o trci za plasman u Top 8. Tako su crno-beli i uÅ”li u večeraÅ”nju utakmicu, sa velikom željom, energijom i motivacijom.

Odlično je Parni valjak otvorio utakmicu, kreativni su bili crno-beli u napadu, dok su odbrani bili maksimalno koncentrisani, iako su u nekoliko navrata primali lake poene, zbog čaga im je Željko Obradović ljutito sugerisao sa klupe. Å ut je služio Partizan, na početku meča blistao je Naneli, koji je već u prvoj deonici bio dvocifren, a gostujući koÅ”arkaÅ”i nisu imali reÅ”enje za američkog koÅ”arkaÅ”a.

Crno-beli su u nastavku joÅ” viÅ”e "zategli" odbranu, pa su u drugoj četvrtini primili samo 12 poena, ali treba reći i da je Olimpijakos u prvom poluvremenu katastrofalno Å”utirao, poÅ”to trojku u prvih 20 minuta nisu pogodili, iz čak 12 pokuÅ”aja. Zato je Parni valjak sve to kažnjavao, i nakon 20 minuta igre imao rezultatsku prednost od 48:34.

A na početku drugog poluvremena, promenjena je slika na parketu. Crno-beli su uÅ”li u nastavak meča sa određenom dozom nervoze, mnogo su greÅ”ili u napadu, Å”to su Grci iskoristili i rezultatski priÅ”li u jednom momentu na samo -4.

Uspeli su da se koÅ”arkaÅ”i Partizana nekako konsoliduju, pa je posle treće četvtine bilo 60:52.

Ponovo su zablistali igrači Željka Obradovića u poslednjoj deonici, i sa nekoliko bitnih trojki bacili opet napravili veću prednost, koju su održavali do kraja, i potpuno zasluženo stigli do nove, veoma bitne pobede u elitnom takmičenju.

Ā 

Međunarodna koÅ”arka Međunarodna koÅ”arka Euroleague Partizan NIS Olympiacos
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača