XS
SM
MD
LG

0 : 2
Poluvreme
0 : 2
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Krupa porazila Stakorinu

16.11.2022 SlaviÅ”a VukaÅ”inović

Stakorina - Krupa

Ā 

Kao Å”to se i očekivalio fudbaleri Krupe su pobedom nad Stakorinom obezbedili plasmanĀ  u polufinale kupa Republike Srpske ā€žDr Milan Jelić ā€œ .Nisu baÅ” lako aktulelni jesenji prvaci Prve lige i proÅ”losezonski osvajči najmasovnijeg takmičenja koje se igra pod okriljem FSRS stiglio do trijumfa na stadionu Rakovice, naprotiv Stakorina nije igrala podređenu ulogu, čak je član drugoligaÅ”kog istoka Republike Srpske u većem delu susreta bio Ā dominantniji i pokazao da se nije slučajno naÅ”ao među osam najboljih ekipa ovogodiÅ”njeg kupa.

Od početka susreta se igralo obostrano otvoreno ,napadački Ā početnu terensku inicijativu su imali domaći igrači praćeni fanatičnim navijanjem oko 300 vernih navijača.

Ā ÄŒajničani Ā su prvi put zapretili u 15 .minutu nakon slobodnog udarca koga je izveo Å upić ,glavom je Å”utirao Mrdak ali njegov udarac je bio lak plen za golomana Damjanovića.

Četiri minuta kasnije ponovo prete igrači Stakorine, sa leve strane je asistirao Aleksandar Milović, a Šupić glavom prebacio loptu preko gola Krupe.

Gosti su svoju prvu priliku napravili u 24. minutu kada je Đekić nakon slobodnog udarca Å”utirao pored desne stative gola Čajničana.

U 34. minutu Krupa stiže do vođstva, Mrzić je prihvatio jednu dubinsku loptu na desnoj strani ubacio u kazneni prostorĀ  , a konfuziju u odbrani domaćina je iskoristio Krneta i savladao nemoćnog Bojanovića.

Igrao se 41. minut kada su gosti udvostručili prednost , greÅ”ku odbrane Stakorine je iskoristio Perović,presekao jednu loptu na sredini terena , uÅ”ao u kazneni prostor i sam, neometan poslao loptu u levi ugao gola Čajničana.

Domaći tim je krenuo napadački i u drugom delu susreta ,u 53. minutu nakon jedne lepe akcije ,Racković je pao u kaznernom prostoru gostiju, domaći igrači su tražili najstrožu kaznuĀ  i tom prilikom imali i bliski susret sa sudijom TeÅ”anovićem koji je u metežu odgurnut, a tom prilkom je Katana izvukao najdeblji kraj i sankcionisan je crvenim kartonom.

Ā Iako su bili brojčano slabiji igrači Stakorine su nastavili sa napadima u 58 . minutu Å”ut Aleksandra Milovića su izblokirali gostujući igrači,Milović je bio na sceni i u 65 minutu kada je Å”utirao zamalo pored gola Krupa,Mrdak je imao lepu Å”ansu Ā u 68. minutu međutim nije na vreme reagovao da uputi loptu u gol , a u 71. minutu je Ā Ristanović dobro isprobao udarac, Ā ali nije i podesio niÅ”anske sprave tako je da ovaj zanimljiv duel zavrÅ”en trijumfom gostiju od 2:0.

Ā¼ kupa Republike Srpske ā€žDr Milan Jelićā€œ

STAKORINA-KRUPA 0:2 (0:2)

Stadion : Rakovice. Gledalaca : 300. Sudija : Nikola TeÅ”anović (Istočno Sarajevo) 7. Strelci : Krnetra 34; Perović 41. (Krupa) Žutk kartoni : NeÅ”ković (Stakorina) Đekić (Krupa) Crveni kareton: Konstantin Katana u 53. (Stakorina)

Stakorina : Bojanović 6,5,Tadić 6,Racković 6,5, Å upić 7, A. Milović 7, Ristanović 7, Popović 6 (od 85. P. Milović-) Kajević 6,5, NeÅ”ković 7, Katana 6,5, Mrdak 6,5(od 69. Jovanović)

Krupa: Damjanović 7, Bubić 6,5, Redžić 7,5, Đuričin- (od 27. Krneta 7,5- od 87. Čelar-) Perović 7,5 (od 72. Hadžić-) L. Babić 6,5, Đekić 7, N. Babić 6,5, Mitrović 6,5, Mrzić 7,5 (od 72. Penić-) Petrović 7.

Igrač utakmice: Ajdin Redžić (Krupa)

Krupa stigla sa poklonima

Pre početka četrtfinalnog susreta kupa Republike Srpske ā€žDr Milan jelićā€œ na stadionu Rakovice je priređena i mala svečanost.

Predstavnik Krupe, Miroslav Balaban je uruči poklon sportske opreme i fudbalske lopte kapitenu domaćeg tima Bobanu Kajeviću.

Po zavrŔetku utakmice nastavljeno je druženje fudbalera Krupe i Stakorine na zajedničkom ručku gde je dogovorena i dalja saradnja ova dva kluba.

Fudbal Fudbal Kup Republike Srpske Stakorina Krupa